Νερό και αναψυκτικά, με τη σφραγίδα της Φλώρινας

Δύο νεαρές επιχειρηματίες επιμένουν τοπικά και δημιουργούν αυθεντικές συνταγές από τα φημισμένα νερά του όρους Βίτσι

Η Θωμαή και Μυρτώ Αναστασίου είναι δύο νεαρές επιχειρηματίες από τη Φλώρινα, που ανέλαβαν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και, μάλιστα, επέκτειναν τις δραστηριότητές τους στον τομέα της επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η Θωμαή Αναστασίου είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «ΟΝΕ Φλώρινας» και, όπως εξηγεί, «κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή και η εμφιάλωση των ανθρακούχων αναψυκτικών, που γίνεται με τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου και τη μοναδική ποιότητα των νερών της περιοχής».

Χαρακτηριστικό είναι πως στους ποικίλους κωδικούς που παράγει η εταιρεία, πορτοκαλάδες, λεμονάδες, γκαζόζες, βυσσινάδες, σόδες και cola, χρησιμοποιείται νερό από τις πηγές του όρους Βίτσι, ενώ «οι φυσικοί χυμοί φρούτων έχουν επιλεγεί μετά από αυστηρούς ελέγχους, εξασφαλίζοντας γεύση με ισορροπημένη ανθράκευση», επισημαίνει η νεαρή επιχειρηματίας. Η «Οne Φλώρινας» βρίσκεται στον χώρο των τροφίμων και ποτών από το 1996, όταν τα αδέλφια Αναστασίου προχώρησαν στην παραγωγή και στην εμφιάλωση αναψυκτικών και νερών στο εξωτερικό. Το 2001, δημιούργησαν μια σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης αναψυκτικών και νερών στη ΒΙΠΕ Φλώρινας, ενώ το 2003 ίδρυσαν την One ABEE.

Νερό και αναψυκτικά, με τη σφραγίδα της ΦλώριναςΗ δραστηριότητα ξεκίνησε με τη δημιουργία αναψυκτικών 2lt, ενώ λίγα χρόνια αργότερα επένδυσαν κεφάλαια για τη δημιουργία αναψυκτικών 500ml και 330ml σε pet συσκευασίες. Κρίσιμη καμπή για την εταιρεία ήταν το 2005, όταν η ΟΝΕ ΑΒΕΕ αποφάσισε να μπει στην αγορά για την παραγωγή και την εμφιάλωση νερού. Όπως τονίζει η Θωμαή, το «Νερό Βίτσι» είναι αγνό, φυσικό και πλούσιο σε γεύση και έρχεται στο τραπέζι των καταναλωτών από τα φημισμένα όρη της Φλώρινας και από υψόμετρο 1.950 μέτρων. Εκτός από την παραγωγή και την εμφιάλωση προϊόντων με τα brand της εταιρείας, η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε σύναψη συμφωνιών με ομίλους και εταιρείες, που βρίσκονται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, για δημιουργία προϊόντων με ιδιωτική ετικέτα. «Ο λόγος που εμπιστεύτηκαν την εταιρεία μας και προχωρήσαμε σε συμφωνίες για τη δημιουργία ανθρακούχων αναψυκτικών και εμφιαλωμένου νερού είναι τόσο η γεύση των αναψυκτικών και η μοναδικότητα του νερού όσο και η εφαρμογή στις διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων» τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της ΟΝΕ.

Νερό και αναψυκτικά, με τη σφραγίδα της ΦλώριναςΗ Θ. Αναστασίου σημειώνει πως συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, cash and carry, και ομίλους του χώρου και διάφορους αντιπροσώπους ανά περιοχή. Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, η ΟΝΕ ΑΒΕΕ, εκτός από τις συνεργασίες στον ελλαδικό χώρο, έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και στον τομέα των εξαγωγών, προωθώντας τα προϊόντα της στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Κύπρου, της Αλβανίας και των Σκοπίων. Η εταιρεία ΟΝΕ ΑΒΕΕ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Φλώρινας, εγκατεστημένη σε ιδιόκτητα κτήρια έκτασης μεγαλύτερης των 10.000 m2. Πρόσφατα, οι νεαρές επιχειρηματίες προχώρησαν σε μια νέα επένδυση με τη δημιουργία εταιρείας που εξειδικεύεται στην κονσερβοποίηση τροφίμων και, συγκεκριμένα, στην επεξεργασία και στη μεταποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης.