Νιγρίτα Σερρών: Έριξαν φυτοφάρμακα σε μικρή λίμνη

Νιγρίτα Σερρών: Έριξαν φυτοφάρμακα σε μικρή λίμνη

«Εγκληματική ανοησία» χαρακτήρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης Κυριάκος Σκορδάς, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, το γεγονός ότι άγνωστοι έριξαν ποσότητες φυτοφαρμάκων σε μικρή λίμνη (γκιόλα) κοντά στην Τερπνή Νιγρίτας, με αποτέλεσμα μια μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Ένας κτηνοτρόφος της περιοχής ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ο οποίος και έσπευσε αμέσως. Βρέθηκε ένα δοχείο με φυτοφάρμακο στην όχθη της λίμνης και μετά από έρευνα υπήρχαν νεκρά βατράχια και ένα νερόφιδο.

Ενημερώθηκε άμεσα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νιγρίτας, του οποίου ο Πρόεδρος συνεργάστηκε με τον Δήμο Νιγρίτας ώστε να διατεθεί ένα γερανοφόρο όχημα και έγιναν εργασίες για την αποστράγγιση της λίμνης για να πάψει να λειτουργεί ως μολυσμένη εστία.

 

Ο κ. Σκορδάς τόνισε τα άμεσα αντανακλαστικά του Δήμου Βισαλτίας και όσων επενέβησαν μετά την ενημέρωση που είχαν, για την απίστευτη αυτή πράξη . Το επόμενο βήμα είπε ο κ. Σκορδάς είναι να μεταφερθεί το χώμα και να ληφθεί δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί το είδους του φυτοφαρμάκου και το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε. Την έρευνα διεξάγει η αστυνομία ενώ αναμένεται να κατατεθούν και μηνύσεις. Επίσης δόθηκαν οδηγίες ώστε οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μ-Θ να επιτηρούν την γύρω περιοχή για τυχόν εξεύρεση νεκρών ειδών της άγριας πανίδας που πρόλαβαν να πιουν από το μολυσμένο νερό.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης το Δασαρχείο Νιγρίτας, η Ελληνική Αστυνομία και η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε. Σερρών.

Πηγή: ert.gr