Νυμφαία: Κατασχέθηκαν 200 δοχεία φυτοπροστατευτικού προϊόντος

Νυμφαία: Κατασχέθηκαν 200 πλαστικά δοχεία φυτοπροστατευτικού προϊόντος

Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης συνελήφθησαν στις 13/5 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 43 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος διακόσια πλαστικά δοχεία, που περιείχαν φυτοπροστατευτικό προϊόν, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας αρχής. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος και το όχημα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 200 ευρώ, 101 δολάρια, 200 λίρες Τουρκίας, 36 λέβα Βουλγαρίας, 500 λεκ Αλβανίας και 1050 δηνάρια FYROM. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.