Ο Ελαιόκαρπος κάνει πράξη την αγροβιοδυναμική διαχείριση

Η αγροβιοδυναμική διαχείριση παίρνει σάρκα και οστά στο κτήμα Ελαιόκαρπος της οικογένειας Μαρκίδη, υπό την εποπτεία του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και της ερευνητικής ομάδας με υπεύθυνους τον αναπληρωτή καθηγητή ερευνητή Πανεπιστημίου Πατρών Κ. Αγγελόπουλο και την ερευνήτρια του Πανεπιστημίου, Αθ. Θεοδωρακοπούλου.

Ο Ελαιόκαρπος κάνει πράξη την αγροβιοδυναμική διαχείριση

Η αγροβιοδυναμική διαχείριση είναι ένα σύνολο καλλιεργητικών πρακτικών, που στοχεύουν στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ελαιοδέντρων σε θρεπτικά στοιχεία και την αντιμετώπιση ανταγωνιστικών ειδών που μειώνουν τις αποδόσεις.

Η οικογένεια Μαρκίδη χρησιμοποιεί φυσικές τεχνικές που σέβονται την ελληνική γη και τους καρπούς της δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που ακολούθησε ο Κυριάκος Μαρκίδης, όταν φύτεψε τα 1.000 λιόδεντρα μεγαρίτικης ποικιλίας πριν από μισό αιώνα στην Αυλίδα.

Η οικογενειακή επιχείρηση Ελαιόκαρπος παράγει το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Kleolia και αφέψημα από φύλλα ελιάς, με σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντι-υπερτασικές ιδιότητες, που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην αύξηση της ενεργητικότητας και στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης.

Ο Ελαιόκαρπος  κάνει πράξη την  αγροβιοδυναμική  διαχείριση

Το ελαιόλαδο Kleolia, το οποίο απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό του ATHENA 2016, διατίθεται στα καταστήματα BioArt και στο βιολογικό χωριό στη Σταμάτα, ενώ εξάγεται σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ινδία και, πρόσφατα, στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τη μέθοδο καλλιέργειας και τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή έκθεση τροφίμων FOOD EXPO 19-21 Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.