Ο Νέος Συνεταιριστικός Φορέας θα κληθεί να απαντήσει….

Ο Νέος Συνεταιριστικός Φορέας θα κληθεί να απαντήσει….
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ξεκινάμε από τα γνωστά σε όλους.

Μετά από διεργασίες τριών μηνών, 68 συνεταιρισμοί πανελλαδικής γεωγραφικής διασποράς και εκπροσώπησης του συνόλου των αγροτικών προϊόντων της χώρας, ήταν έτοιμοι να καταθέσουν στο Πρωτοδικείο, ως ιδρυτικά μέλη, το καταστατικό του ΣΑΣΟΕΕ (του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας).

Την ύστατη ώρα εντάχθηκαν στον ΣΑΣΟΕΕ και εκείνοι οι συνεταιρισμοί που έδειχναν να προτιμούν μια διαφορετική πορεία ως νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

Με την ένταξη τους, επιτυγχάνεται η βούληση των περισσοτέρων συνεταιρισμένων αγροτών για την σύσταση ενός κοινού φορέα έκφρασης του συνεταιριστικού κινήματος στην θέση της απαξιωμένης ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σε αυτή την λογική, στις αρχές της επόμενης βδομάδας, κατατίθεται το καταστατικό και ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που εκφράζει όλες τις συνεταιριστικές τάσεις, για την νομιμοποίηση του ΣΑΣΟΕΕ.

Τα επόμενα βήματα, μετά την νομιμοποίηση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας, είναι η εκλογή αντιπροσώπων από τους συνεταιρισμούς και εκλογή Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Φορέα.

Η αρχική θέση του νέου φορέα παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Κανένας συνεταιρισμός και αγρότης δεν περισσεύει, αρκεί να επιθυμεί να σταθεί δίπλα, μήτε μπροστά, μήτε πίσω. Ωστόσο, με την ευκαιρία των εξελίξεων, προκύπτουν κάποια ερωτήματα και οι απαντήσεις που θα δοθούν από τις πράξεις ή τις παραλείψεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχημένη ή μη μελλοντική πορεία του νέου φορέα.

Άραγε το νέο μπορεί να οικοδομηθεί από παλιά υλικά; Μήπως η ρήξη οδηγεί ασφαλέστερα στην ανατροπή; Οι συμβιβασμοί διασφαλίζουν ενότητα; Η ανοχή εκφράζει την πολιτική του εφικτού; Οι επιτυχημένοι τεχνοκράτες συνεταιριστές θα αναζητήσουν διοικητικό ρόλο; Το σώμα του νέου φορέα μπορεί να ανεχτεί και να αναδείξει τους καλύτερους; Η ποιότητα προκύπτει από την ποσότητα; Καλύτερη η μάχη που δεν δόθηκε ή η χαμένη μάχη; Πόσες νέες ευκαιρίες άραγε θα υπάρξουν;

Από τις απαντήσεις που θα δοθούν, είτε θα προκύψει ο ΣΑΣΟΕΕ, είτε η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι να μην διαψευστούν οι προσδοκίες μας.

-Διαφήμιση-