Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Θράκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Θράκη

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ως επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης κι ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, στις 14 Μαΐου του 1920. Θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Κομοτηνής, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα παρακολουθήσει την παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος, θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη 13:00 μ.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα της τελετής, όπως ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία, έχει ως εξής:

 • Προσφώνηση του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραμπίνη
 • Προσφώνηση της Κοσμήτορος της Νομικής Σχολής Καθηγήτριας κας Μαρίκας Γιούνη
 • Παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη
 • Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Καθηγήτρια κα Μαρίκα Γιούνη
 • Περιένδυση του τιμωμένου από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη.
  Επίδοση των μεμβρανών από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Καθηγήτρια κα Μαρίκα Γιούνη
 • Ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα: «Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ»  Με αφορμή την απόφαση ΣτΕ (Ολ.) 1501/2014
  Εγκαίνια κτιρίου Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης
 • Στη συνέχεια, στις 17:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια του συγκροτήματος νέων κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου, στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων Ξάνθης. Πρόκειται για δύο κτίρια και τις υποδομές τους, συνολικής δομημένης επιφάνειας 14.377 μ2, έργο υψηλών προδιαγραφών που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του Τμήματος.

Αναλυτικά πρόκειται για το κτίριο Α που θα στεγάσει τη διοίκηση και τη γραμματεία του Τμήματος, και περιλαμβάνει 5 Αμφιθέατρα και 8 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο φοιτητικών συλλόγων και κυλικείο, και για το κτίριο Β που περιλαμβάνει τα γραφεία του διδακτικού, ερευνητικού προσωπικού, των ακαδημαϊκών υποτρόφων και των υποψηφίων διδακτόρων, χώρο συσκέψεων και χώρο αρχείου.