Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το AGRIMAX V-FLECTO

Η ευελιξία, η αποδοτικότητα και η ισχύς είναι οι κύριες απαιτήσεις των σύγχρονων αγροτών, οι οποίοι επιλέγουν ολοένα και περισσότερο μηχανήματα με μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερο εξοπλισμό, που μπορούν να υποστηρίξουν τους ιδιαίτερα αυξημένους φόρτους εργασίας τους στο χωράφι.

Αυτή είναι η βάση για την ανάπτυξη του AGRIMAX V-FLECTO, του ελαστικού που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση ελκυστήρων υψηλής ισχύος και στο οποίο η BKT έχει αφιερώσει ένα ειδικό επεισόδιο του BKT Network.

Χαρακτηριστικά του AGRIMAX V-FLECTO

Πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την εργασία, τον χρόνο και τους πόρους των αγροτών, επίσης χάρη στην τεχνολογία VF, η οποία καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση του φορτίου χωρίς αλλαγή στην πίεση των ελαστικών. Το AGRIMAX V-FLECTO μπορεί να μεταφέρει 40% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο ελαστικό της ίδιας διάστασης και με την ίδια συνιστώμενη ζάντα.

Αυτό το χαρακτηριστικό ευνοεί όχι μόνο τον αγρότη, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει βαρύτερα φορτία σε λιγότερο χρόνο, αλλά επίσης και κυρίως το έδαφος: χάρη στο μεγαλύτερο πλάτος του αποτυπώματος του ελαστικού και το βάθος του πέλματος που έχει μεγαλύτερο πλάτος κατά 10%. Το AGRIMAX V-FLECTO βοηθάει στην πρόληψη της συμπίεσης του εδάφους, διατηρώντας έτσι την κατάλληλη αποστράγγιση του εδάφους και, ως αποτέλεσμα, την ποιότητα των καλλιεργειών.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του είναι η ανθεκτικότητα που είναι 10% μεγαλύτερη από την ανθεκτικότητα του τυπικού ελαστικού, ένα χαρακτηριστικό που συνεπάγεται όφελος σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα και τη βελτιστοποίηση των γεωργικών εργασιών.

Ο εξαιρετικά ανθεκτικός σκελετός και η ειδικά ενισχυμένη στεφάνη, δίνουν στο AGRIMAX V-FLECTO τη δυνατότητα να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του ελκυστήρα στο χωράφι και στον δρόμο, όπου μπορεί επίσης να φτάσει υψηλές ταχύτητες (έως 65 Km/h) με πολύ άνετη οδήγηση.

Οι δοκιμές

Το επεισόδιο του BKT Network εξετάζει τις δοκιμές που συνόδευσαν την παρουσίαση του AGRIMAX V-FLECTO και όλων των ελαστικών που ανήκουν στις σειρές προϊόντων της BKT γενικότερα. Οι δοκιμές είναι πολύτιμα και απαραίτητα εργαλεία για την επαλήθευση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης των νέων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά το AGRIMAX V-FLECTO, η BKT το σύγκρινε με άλλες τυπικές λύσεις και ανταγωνιστικές μάρκες προκειμένου να διασφαλίσει απόδοση υψηλού επιπέδου. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν δοκιμασίες σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, συνοδευόμενες από αντικειμενικές και υποκειμενικές δοκιμές που βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων γύρω από παράγοντες όπως η ασφάλεια, η άνεση και η απόδοση σε ο,τι αφορά τον χρόνο και τα έξοδα που σχετίζονται με το ελαστικό.

 Μία από τις πιο σημαντικές δοκιμές – κυρίως για ελαστικά για τη γεωργία – είναι η δοκιμή πρόσφυσης: όσο λιγότερες είναι οι ολισθήσεις του ελαστικού στη φάση δοκιμής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εγγυημένη απόδοση και η εξοικονόμηση καυσίμων που προσφέρονται από το προϊόν.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσφυσης στο χωράφι, ελέγχουμε τα ελαστικά για ολίσθηση έως 25%, δηλ., το μέγιστο επίπεδο που μπορεί να μετρηθεί κανονικά στα δυσμενέστερα σενάρια έλξης (όπως το όργωμα). Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την ανάπτυξη νέων λύσεων και για συγκεκριμένες συγκρίσεις, φτάνουμε σε ολίσθηση 40% – λέει ο Piero Torassa, Μηχανικός Πεδίου της BKT. Επιπρόσθετα, οι δοκιμές επαναλαμβάνονται αρκετές φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθούν αξιόπιστα και συγκλίνοντα αποτελέσματα και δεδομένα».

 Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που αξιολογούνται στη φάση των δοκιμών είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών και η άνεση κατά την οδήγηση των ελκυστήρων. Και στις δύο περιπτώσεις πραγματοποιούνται αντικειμενικές δοκιμές με χρήση ειδικών αισθητήρων που συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα απόδοσης. Οι «υποκειμενικές» δοκιμές προβλέπουν την αξιολόγηση από επαγγελματίες οδηγούς διάφορων παραγόντων που σχετίζονται με τη δυνατότητα οδήγησης του οχήματος, όπως της υπερστροφής, της εκτέλεσης στροφών, της απορρόφησης κραδασμών, κ.λπ.

Επίσης, μετριέται το αποτύπωμα με ειδικές δοκιμές. Σε αυτή την περίπτωση, η BKT έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει μια ειδική δοκιμή για την πολύ γρήγορη μέτρηση του τρισδιάστατου αποτυπώματος του ελαστικού χρησιμοποιώντας σφουγγάρια φαινόλης που τοποθετούνται κάτω από τα ελαστικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Χάρη στα χαρακτηριστικά και τη συνεκτικότητά τους, τα σφουγγάρια καθιστούν δυνατή την προσομοίωση της συμπίεσης των ελαστικών στο έδαφος πριν από τη σπορά.

Η BKT εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη λύσεων για τη σύγχρονη γεωργία, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των χειριστών και προστατεύοντας, ταυτόχρονα, την υγεία του εδάφους, επίσης χάρη στη χρήση της τεχνολογίας VF.

Για να μάθετε περισσότερα, εγγραφείτε δωρεάν στο BKT Network και παρακολουθήστε το επεισόδιο:

https://www.bkt-network.com/bkt-training/training-agrimax-v-flecto-episode