Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, σε δύο βδομάδες η σύγκληση του νέου ΔΣ

ekloges-geotee

Τα προσωρινά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Απριλίου εξέδωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο δημόσιος φορέας για τη διεύρυνση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασολογίας, αλιείας και της διαχείρισης των ορυκτών και υδατικών πόρων καθώς και νομοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου.

Η πρώτη σύγκληση του ΔΣ αναμένεται σε δύο εβδομάδες από τώρα ενώ, όπως όλα δείχνουν, ο νυν πρόεδρος, Σπύρος Μάμαλης, θα κρατήσει για τρίτη τριετία τα χέρια του στο τιμόνι.

Στα 64 από τα 66 εκλογικά τμήματα της χώρας, τα προσωρινά αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτη δύναμη την παράταξη της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών, με ποσοστό 44,3% και 6 θέσεις στο ΔΣ. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών και τη Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση, με ποσοστά 21,2% και 14,5% αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας από 4 θέσεις στο. Στην τέταρτη θέση, με 10,8%, ήρθε ο συνδυασμός της Πανεπιστημονικής Γεωτεχνικών-Συνεργαζόμενοι, καταλαμβάνοντας μία θέση. Εκτός του 15μελούς ΔΣ του Επιμελητηρίου φαίνεται να μένουν η Αγωνιστική Μετωπική Παρέμβαση-Ανυπότακτοι Γεωτεχνικοί (4,1%), η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών (3,8%) καθώς και οι δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι Δημήτρης Κοντοδήμας (0,6%) και Γεώργιος Παγουρόπουλος (0,3%).

Μεγάλα παρουσιάζονται τα ποσοστά αποχής, αγγίζοντας το 86% καθώς στις κάλπες προσήλθαν 5.140 μέλη, από τα 38.002 εγγεγραμμένα. Το ποσοστό βέβαια αυτό σύμφωνα με κάποιους από τους συνομιλητές μας είναι πλασματικό.

Στην ΥΧ που κυκλοφορεί:
Εκπρόσωποι των παρατάξεων του Επιμελητηρίου, μιλώντας στην «ΥΧ», σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και την επόμενη μέρα για το ΓΕΩΤΕΕ