Ολυμπία: Ελαιόλαδα… πλούσια, στα καλύτερα του κόσμου

Με γνώμονα την ποιότητα ακολουθούνται σωστές πρακτικές, από την καλλιέργεια και την παραγωγή μέχρι τη συσκευασία

Ολυμπία: Ελαιόλαδα... πλούσια, στα καλύτερα του κόσμου

Μετρά μόλις δύο χρόνια στον χώρο του ελαιολάδου και ήδη έχει καταφέρει να αποσπάσει 14 μετάλλια σε αναγνωρισμένους παγκόσμιους διαγωνισμούς, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ηλεία και τα εύφορα εδάφη της. Η Μαρία Σπηλιακοπούλου, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Oliorama», έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη για τη μέχρι στιγμής πορεία της, έχοντας στο ενεργητικό της αξιόλογες εξαγωγές στην Αμερική, την Ελβετία και το Λονδίνο.

Γνωρίζοντας καλά ότι το κυρίαρχο πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ποιότητα, ακολουθεί σωστές πρακτικές από την καλλιέργεια του δέντρου και την παραγωγική διαδικασία μέχρι τη συσκευασία. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζει ένα ελαιόλαδο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που, σε συνδυασμό με το έντονο άρωμα και την πλούσια γεύση του, κατάφερε να συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. Η απόφασή της να ασχοληθεί επαγγελματικά με την παραγωγή ελαιολάδου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν αγόρασε έναν ελαιώνα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Άλλωστε, η οικογένειά της είχε ασχοληθεί με την παραγωγή ελαιολάδου για αρκετά χρόνια στο παρελθόν και πάντα ήταν σε επαφή με το αντικείμενο.

Το «Oliorama» είναι ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο αποτελείται από δύο ποικιλίες, Κορωνέικη (90%) και Κολλυρέικη (10%), ενώ συνοδεύεται με ΠΓΕ Ολυμπία (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), μεταξύ άλλων πιστοποιητικών. Όπως επισημαίνει η κα Σπηλιακοπούλου, συνεργάζεται και με άλλους παραγωγούς ελαιολάδου με τους οποίους έχει ενώσει τις δυνάμεις της για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, ενώ το περισσότερο ελαιόλαδο, περίπου 60 τόνοι, εξάγεται στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, στον διαγωνισμό OLIVINUS 2016 της Αργεντινής κέρδισε τέσσερα σημαντικά βραβεία. Δύο χρυσά βραβεία μεγάλου κύρους ποιότητας για το Oliorama Pgi Olympia and Oliorama Exclusive Bio Pgi Olympia, βραβείο παγκόσμιας συνολικής παρουσίας και βραβείο προτίμησης επιτροπής παιδιών.