Η ΟΛΥΜΠΟΣ και τα γεννήματα της θεσσαλικής γης

Η φύση προίκισε απλόχερα τη Θεσσαλία, με εδάφη εύφορα που παράγουν καρπούς υψηλής διατροφικής αξίας και ζώα που μεγαλώνουν στην πλούσια πανίδα του κάμπου και των βουνών της. Οι άνθρωποί της, κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές, αφοσιωμένοι στη φροντίδα της θεσσαλικής υπαίθρου, είναι εκείνοι που δρέπουν τα γεννήματά της. Είναι οι ίδιοι που προμηθεύουν την ΟΛΥΜΠΟΣ με φρέσκο γάλα, ζουμερά φρούτα, ελληνικό τσάι του βουνού και ξηρούς καρπούς νέας εσοδείας. Είναι οι δικοί μας παραγωγοί με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες.

Βασισμένη στη φιλοσοφία για χρήση ελληνικών πρώτων υλών, η ΟΛΥΜΠΟΣ συνεργάζεται σήμερα με 2.700  Έλληνες κτηνοτρόφους εισκομίζοντας συνολικά τη μεγαλύτερη ποσότητα ελληνικού γάλακτος στη χώρα μας. Οι καινοτομίες συνοδεύουν την ανάπτυξη της εταιρείας και την καθιερώνουν πλέον ως μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ πίστεψε πρώτη στην αξία των βιολογικών προϊόντων ενισχύοντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο και αναπτύσσοντας την ελληνική βιολογική κτηνοτροφία.

Θεμελίωσε μακροχρόνιες συνεργασίες, οικοδομώντας αμοιβαία εμπιστοσύνη, υλοποιώντας προγράμματα συμβολαιακής κτηνοτροφίας και εισάγοντας νέες κατηγορίες ξεχωριστών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, όπως εκείνα του κατσικίσιου γάλακτος, τα οποία προσέφεραν νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής. Παρέχει, παράλληλα, συμβουλευτικές υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, της παραγωγικότητας και της απόδοσης της κτηνοτροφικής μονάδας. Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των καιρών, ανέλαβε έγκαιρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για αξιόπιστες λύσεις στην παραγωγή ελληνικών καθαρών ζωοτροφών.

Χρηματοδότησε προγράμματα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο τη μελέτη της καλλιέργειας μη τροποποιημένων γενετικά πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών για την αντικατάσταση της σόγιας στο σιτηρέσιο των ζώων.

Ειδικά για το κατσικίσιο γάλα, απαιτήθηκε επίμονη προσπάθεια και στήριξη των κτηνοτρόφων για την κατάκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας, ώστε να παράγεται ένα ποιοτικό, θρεπτικό και ασφαλές προϊόν. 

Παράλληλα, ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό η ανάπτυξη της αιγοτροφίας στην Ελλάδα εξασφαλίζοντας εργασία σε πολυάριθμες αγροτικές οικογένειες των ορεινών περιοχών του τόπου μας.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων που προσαρμόστηκε στις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών, αναζητώντας εναλλακτικά προϊόντα όπως τα  φυτικά ροφήµατα από αμύγδαλο, φιστίκι, φουντούκι και καρύδι. Επένδυσε στην παραγωγή τους και συνεργάζεται με Έλληνες καλλιεργητές, πιστή στη φιλοσοφία της για την αξία των προϊόντων της ελληνικής γης.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στην παραγωγή των φυσικών χυμών. Η συνεργασία με ελληνικά περιβόλια και η υψηλή της τεχνογνωσία προσφέρουν χυμούς από 100% φρέσκα φρούτα νέας εσοδείας.