ΟΛΥΜΠΟΣ: Κινητήριος δύναμη η υψηλής αξίας ελληνική πρώτη ύλη

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις

Ελληνικό γάλα, ελληνικά φρούτα, ελληνικοί καρποί. Η ΟΛΥΜΠΟΣ είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με την ελληνική φύση. Σεβασμός και φροντίδα στη μάνα γη και στα γεννήματά της. Κοντά στη γη και οι άνθρωποι. Έλληνες κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές, αγωνιστές της υπαίθρου που αγαπάνε τα ζώα και τη φύση, νοιάζονται για τον τόπο τους και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Αυτή είναι η περιουσία της ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνεργασίες εμπιστοσύνης

Βασισμένη στη φιλοσοφία για χρήση ελληνικών πρώτων υλών, συνεργάζεται με 3.000 Έλληνες παραγωγούς, εισκομίζοντας συνολικά τη μεγαλύτερη ποσότητα ελληνικού γάλακτος στη χώρα μας. Η ΟΛΥΜΠΟΣ πρώτη αντιλήφθηκε και πίστεψε στην αξία των βιολογικών προϊόντων, ενισχύοντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο και αναπτύσσοντας την ελληνική βιολογική κτηνοτροφία.

Θεμελίωσε μακροχρόνιες συνεργασίες, οικοδομώντας αμοιβαία εμπιστοσύνη, υλοποιώντας προγράμματα συμβολαιακής κτηνοτροφίας και εισάγοντας νέες κατηγορίες ξεχωριστών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, όπως εκείνα του κατσικίσιου γάλακτος, τα οποία προσέφεραν νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής. Παρέχει, παράλληλα, συμβουλευτικές υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, της παραγωγικότητας και της απόδοσης της κτηνοτροφικής μονάδας τους.

Παραγωγική στήριξη

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών, ανέλαβε έγκαιρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για αξιόπιστες λύσεις στην παραγωγή ελληνικών καθαρών ζωοτροφών. Χρηματοδότησε προγράμματα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο τη μελέτη της καλλιέργειας μη τροποποιημένων γενετικά πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών, για την αντικατάσταση της σόγιας στο σιτηρέσιο των ζώων. Ειδικά για το κατσικίσιο γάλα, απαιτήθηκε επίμονη προσπάθεια και στήριξη των κτηνοτρόφων για την κατάκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας, ώστε να παράγεται ένα ποιοτικό, θρεπτικό και ασφαλές προϊόν.

Παράλληλα, ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό η ανάπτυξη της αιγοτροφίας στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας εργασία σε πολυάριθμες αγροτικές οικογένειες των ορεινών περιοχών του τόπου μας.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων που προσαρμόστηκε στις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών, αναζητώντας εναλλακτικά προϊόντα όπως τα ροφήµατα ξηρών καρπών από αμύγδαλο, βρώμη, φιστίκι, φουντούκι και καρύδι. Επένδυσε στην παραγωγή τους και συνεργάζεται με Έλληνες καλλιεργητές, πιστή στη φιλοσοφία της για την αξία των προϊόντων της ελληνικής γης.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στην παραγωγή φυσικών χυμών. Η συνεργασία με ελληνικά περιβόλια και η υψηλή της τεχνογνωσία προσφέρουν χυμούς από 100% φρέσκα φρούτα νέας εσοδείας. Έμπρακτα, λοιπόν, η ΟΛΥΜΠΟΣ στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και δέσμευσή της είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να τη στηρίζει, μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις και μέσα από ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας τα αγαθά που απλόχερα προσφέρει η ελληνική φύση.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ πρώτη αντιλήφθηκε και πίστεψε στην αξία των βιολογικών προϊόντων ενισχύοντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο και αναπτύσσοντας την ελληνική βιολογική κτηνοτροφία