Ομάδα παραγωγών αγόρασε το μεγαλύτερο τρακτέρ στην Ελλάδα

γράφουν οι Αντώνης Ανδρονικάκης, Αφροδίτη Χρυσοχόου, Γιάννης Σάρρος

Ισχυρό «μαγνήτη» για τους επισκέπτες της 28ης Agrotica αποτέλεσε η παρουσία του μεγαλύτερου γεωργικού ελκυστήρα στην ελληνική αγορά, τόσο με το μέγεθός του, όσο και με τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει στον αγρότη. Πρόκειται για το τρακτέρ Fendt 1050, που είναι ο μεγαλύτερος τροχοφόρος ελκυστήρας παγκοσμίως, με ιπποδύναμη άνω των 500 αλόγων και με τιμή πώλησης που ξεπερνά τα 350.000 ευρώ. Μάλιστα, τον συγκεκριμένο ελκυστήρα αγόρασε, πριν από την κλαδική έκθεση, ομάδα παραγωγών από τα Γρεβενά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ελκυστήρα στην Agrotica ο Θανάσης Κουιμτζής, η εταιρεία του οποίου εκπροσωπεί την Fendt Hellas, «η έλευση, η πώληση, αλλά και η εφαρμογή του στην Ελλάδα είναι ένα ελπιδοφόρο νέο για την αγροτική οικονομία και δείχνει ότι ο σύγχρονος αγρότης προετοιμάζεται για το αύριο με τα σύγχρονα εργαλεία, που θα προσφέρουν μια πιο ανταγωνιστική και ανθοφόρα οικονομία».

Από την πλευρά της ομάδας παραγωγών που αγόρασαν το μεγαλύτερο συμβατικό μη αρθρωτό τρακτέρ, ο Δημήτρης Ντόνας, από τη Ροδιά Γρεβενών, ανέφερε: «Είμαστε 5 συνεργαζόμενοι παραγωγοί. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο και καλλιεργούμε συνολικά γύρω στα 5.500 στρέμματα με σιτάρια, τριφύλλια, μηδική και άλλα ψυχανθή και παράλληλα έχουμε και ζώα. Έχουμε έναν στόλο από έξι τρακτέρ και χρειαζόμαστε περίπου δύο μήνες για να ολοκληρώσουμε τις καλλιεργητικές εργασίες μας. Είπαμε να πάμε σε κάτι καλύτερο και στην ελίτ των μηχανημάτων».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο ελκυστήρας θα αντικαταστήσει τρία ή τέσσερα μικρότερα τρακτέρ και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος κατά περίπου 40%. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής στο κέντρο εργασιών αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Αλέξης Πολυτάκης, ανέφερε ότι η καρδιά της τράπεζας χτυπάει στην ελληνική περιφέρεια, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρηματοδοτικά εργαλεία και καθολική υποστήριξη στον αγρότη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος ελκυστήρας σηματοδοτεί τις νέες τεχνολογίες και τις νέες δυνατότητες που πρέπει να ενσωματώσουν οι Έλληνες παραγωγοί.

Διαβάστε επίσης:

Agrotica 2020: Παρουσίαση του μεγαλύτερου ελκυστήρα στην ελληνική αγορά, από την ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε