Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας: Παραμένουν απλήρωτοι κτηνοτρόφοι για τις ζωοτροφές

Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει τον προβληματισμό  της για την αργοπορία πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών (Μέτρο 22).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Ιωάννης Γκουρομπίνος «είναι γεγονός πως μετά από τόσο καιρό και παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων πως θα λάβουν την ενίσχυση όλοι οι κτηνοτρόφοι, υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτρόφων του Μέτρου 22 καθώς και την άμεση πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυση αιγοπρόβειου και βοοειδών. Ακόμη, πλησιάζοντας το Πάσχα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των αρμοδίων για ελέγχους στα εισαγόμενα αμνοερίφια. Οι καιροί είναι πονηροί και οι επιτήδειοι ακόμη περισσότερο όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις. Ρωτάμε, γίνονται έλεγχοι; Ξέρουμε πόσα αμνοερίφια έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα μέχρι τώρα; Έχει γίνει καταγραφή των αποθεμάτων; Τέλος καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν και φέτος όσο μπορούν το ελληνικό αρνάκι και κατσικάκι, στηρίζοντας έτσι τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την ελληνική οικονομία».