Οργή κτηνοτρόφων κατά Γεωργιάδη και Γεωργαντά για το «Καλάθι Του Πάσχα»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στους κτηνοτρόφους η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο «Καλάθι του Πάσχα» το αρνί και το κατσίκι. Τα βέλη των κτηνοτρόφων στρέφονται αφενός κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν, έλαβε την απόφαση αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση μαζί τους, και ενώ είχε δεσμευτεί μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές για το αντίθετο, αφετέρου κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, που παραμένει μέχρι σήμερα άφαντος όταν οι εισροές έχουν γονατίσει τον κλάδο, και φυσικά «χωρίς να υπάρχει καλάθι για το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα κ.ά.».

Να παραιτηθούν

«Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την διενέργεια εντατικών ελέγχων για την αποφυγή παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων! Σε διαφορετική περίπτωση ζητάμε την παραίτηση των δύο υπουργών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας τονίζει:

«Το αρνάκι και το κατσικάκι χρειάζονται 6-7 μήνες για να καταλήξουν στο τσιγκέλι και το κοστολόγιό τους φέτος να ξεπερνά τα 8 ευρώ το κιλό, πώς γίνεται λοιπόν να αγοράσει ο καταναλωτής 10 ευρώ; Αν ο απίθανος αυτός υπουργός θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική προεκλογικά ας την κάνει με άλλα προϊόντα, όπως το ρεύμα, το πετρέλαιο, η βενζίνη και όχι στις πλάτες των πιο σκληρά εργαζόμενων πολιτών».

«Θα περιμέναμε τον δικό μας υπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, να ορθώσει το ανάστημά του και να γίνει “ανάχωμα” στις βουλές του συναδέλφου του, του κ. Γεωργιάδη, αλλά δυστυχώς πέσαμε έξω, αφού ο κ. Γεωργαντάς παρακολουθεί, άβουλος και άφωνος την κατακρεούργηση των κτηνοτρόφων και τον μαρασμό του κτηνοτροφικού τομέα, δίχως να παρεμβαίνει πουθενά, ωσάν να ζει σε άλλο διάστημα» συμπληρώνουν οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου, σημειώνοντας ότι «η ένταξη των αμνοεριφίων στο “καλάθι του Πάσχα”, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, λειτουργώντας ως γνωστός “κωλοτούμπας”, δυστυχώς, επιφέρει καίριο πλήγμα στους αιγοπροβατοτρόφους».