Μη λειτουργικό το σύστημα ΟΣΔΕ δηλώνουν σε ανοικτή τους επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 23 ΚΥΔ

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλαν σήμερα 5 Μαΐου 23 ΚΥΔ.
Όπως τονίζεται στην επιστολή:
«Διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα 5 Μαΐου 2022 η πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr έχει σοβαρές και ουσιώδεις ελλείψεις.
Σήμερα 5 Μαΐου 2022, που συντάσσεται η συγκεκριμένη Επιστολή η πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και σίγουρα δεν είναι έτοιμη για την Οριστικοποίηση των ΕΑΕ των Δικαιούχων, μέσω των ΚΥΔ. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία – Ετήσια Υποβολή ΕΑΕ των Δικαιούχων, είναι υπεύθυνη για την πληρωμή των Ενισχύσεων και των Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ, ύψους 3 δις ευρώ ετησίως και υπόκεινται σε Ευρωπαϊκό Έλεγχο. Το διακύβευμα συνεπώς λαθών επί των πληρωμών των Δικαιούχων, θα προκαλέσει οικονομικές συνέπειες στο σύνολο του Αγροτικού Πληθυσμού.
Τι θα γίνει το Δεκέμβριο αν δε γίνουν σωστά οι πληρωμές;
Μια ομάδα από Τεχνοκράτες που δεν ανήκουν σε κάποιο Στρατόπεδο σας παραθέτουν τους προβληματισμούς τους για τον τρόπο λειτουργίας και τις παραλήψεις του συστήματος. Η παράθεση που ακολουθεί στην Τεχνική Έκθεση είναι με στοιχεία που εξάχθηκαν από την πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr, προκειμένου να λάβει γνώση ο κάθε Δικαιούχος και εσείς προσωπικά για το τι συμβαίνει. Παρακαλούμε θερμά όπως τα λάβετε σοβαρά υπόψη και να μας απαντήσετε με ανακοίνωση στο εξής:
Πότε η πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr θα λειτουργεί ορθά;
Αγαπητέ κ. Υπουργέ δε γίνεται να προσέρχονται οι Δικαιούχοι και τα ΚΥΔ να μην νιώθουν την ασφάλεια ότι το σύστημα λειτουργεί ορθά. Είμαστε μόλις 10 ημέρες προ τις 15 Μαΐου που αποτελούσε κάποτε την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ΕΑΕ. Ο Αγροτικός Κόσμος τα προηγούμενα έτη και μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας λάμβανε την Κάρτα του Αγρότη, τα Καλλιεργητικά του ΑΔΑ, κάτι που σήμερα και σύμφωνα με όσα σας αναλύουμε παρακάτω είναι ανέφικτα. Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε σήμερα. Αύριο θα είναι ΑΡΓΑ…»
Επιπλεον τα εν λόγω ΚΥΔ εντοπίζουν και αναφέρουν 24 σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΟΣΔΕ.

 

Διαβάστε αναλυτικά στην εφημερίδα «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 6 Μαΐου
εκτενές ρεπορτάζ για τα προβλήματα που παρουσιάζονται
στην λειτουργία υποδοχής δηλώσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης