Όσο πλησιάζουν ΗΠΑ- Κίνα, ανεβαίνει το Χρηματιστήριο Βάμβακος

-Διαφήμιση-

Ανοδικό μομέντουμ χτίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το βαμβάκι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι- νέες- προσδοκίες για κάποιους είδους ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και οι απώλειες που εμφάνισε το δολάριο έδωσαν στηρίγματα στις τιμές.

Η αγορά φαίνεται ότι τεστάρει πλέον νέα επίπεδα αντίστασης στα 65 σεντς/λίμπρα. Ειδικότερα, την Πέμπτη 17/10 τα συμβόλαια Δεκεμβρίου έκλεισαν στα 64,99 σεντς/λίμπρα, καταγράφοντας αύξηση 0,45% σε σχέση με τα 64,54 σεντς/λίμπρα της Τετάρτης 16/10 και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις και τις εξαγωγές που πρόκειται να ανακοινώσει το USDA σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει αγροτικά προϊόντα αξίας 40-50 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, λίγες μέρες μετά ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία προτού συναντηθεί με ον Κινέζο ομόλογό του στη Σύνοδο των Χωρών Ασίας και Ειρηνικού (APEC) που θα πραγματοποιηθεί στη Χιλή από 11 έως 17 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα δουλεύουν… υπερωρίες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή η οποία, με σύμμαχο την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις. Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο χέρι στο θεσσαλικό κάμπο ενώ κάποιες περιοχές της Καρδίτσας έχουν ήδη μπει στο δεύτερο χέρι.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις τιμές του βάμβακος, τις προβλέψεις των αναλυτών για τις μελλοντικές τάσεις του χρηματιστηρίου και την εξέλιξη της συγκομιδής στο φύλλο της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

-Διαφήμιση-