Ουγγαρία: Δωρεάν Ψηφιακή Ακαδημία για τη χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα

Οι αγρότες στην Ουγγαρία διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο ο αγροτικός τομέας μπορεί να επωφεληθεί από την ψηφιακή επανάσταση μέσω δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρονται από την Ψηφιακή Γεωργική Ακαδημία που δημιουργήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η ακαδημία, που στεγάζεται στο Ουγγρικό Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Επιστημών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας έλαβε 450 εκατ. HUF, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και παρουσίαση των διαδικτυακών μαθημάτων και του υλικού. Η ακαδημία προσφέρει τα διαδικτυακά μαθήματα από τον Οκτώβριο του 2021 σε αγρότες σε όλη την Ουγγαρία, καθώς και σε Ούγγρους στην περιοχή των Καρπαθίων, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας.

Η ιστοσελίδα της Ακαδημίας δείχνει ήδη πάνω από 100.000 λήψεις του εκπαιδευτικού υλικού τους πρώτους επτά μήνες λειτουργίας της. Η ακαδημία αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Ψηφιακής Γεωργίας της ουγγρικής κυβέρνησης, μία από τις πρώτες στην Ευρώπη. Το επταετές πρόγραμμα της στρατηγικής στοχεύει στην παροχή δωρεάν διαδικτυακών υπηρεσιών εκπαίδευσης και ποικίλων πληροφοριών στους αγρότες για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους και τα εργαλεία στο χωράφι.