Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια στο Φεστιβάλ «Al Dente» στην Ιταλία

Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν φέτος από κοινού η ιταλική ένωση τροφίμων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ζυμαρικών και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ λαμβάνει μέρος και ο γεννημένος στη Γερμανία σεφ Χέινζ Μπεκ που έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Μισελέν. Ζει και εργάζεται στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο εστιατόριο «La Pergola». Έχει ετοιμάσει ένα πιάτο με ζυμαρικά από αλεύρι καμούτ, κόκκινες γαρίδες, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και αρωματισμένη ψίχα ψωμιού.

Ο διακεκριμένος σεφ λέει με αφορμή την ημέρα αυτή:

«Αυτό είναι το νόημα των ζυμαρικών. Ο καθένας έχει το δικό του είδος, ο καθένας το λατρεύει και είμαστε χαρούμενοι που το κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Στόχος του φεστιβάλ «Al Dente» είναι να εξυμνήσει τη μοναδικότητα των ζυμαρικών και του ιταλικού τρόπου ζωής και παράλληλα να εντοπίσει τις καταναλωτικές τάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών, για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995 στη Ρώμη.

Πηγή: gr.euronews.com