Pandrosia: Φυσικά προϊόντα αλόης από το νησί του Ιπποκράτη σε όλο τον κόσμο

Το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό, με περισσότερα από 150 θεραπευτικά συστατικά, η αλόη έγινε η βάση της επιχειρηματικότητας της Κρυσταλλένιας Δρόσου από το Πυλί της Κω που μετατράπηκε σε μία νεοφυή επιχείρηση, την Pandrosia.

Η ίδια μετέτρεψε το τζελ, που δίνει το φυτό της αλόης, σε προϊόντα διατροφής, αλλά και σε φυσικά δερμοκαλλυντικά με όραμά της την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία για όλους. Σήμερα, η Pandrosia είναι μέρος του elevate Greece, έχει κερδίσει το βραβείο της Fedex 2021 στην Ελλάδα και εκπροσωπεί τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ανάμεσα σε 15 χώρες, ενώ έχει περάσει στη β΄ φάση του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας και τις 20 καλύτερες εταιρείες.

Αφετηρία της δραστηριότητας ήταν η απόφαση του πατέρας της, Παύλου, να φυτέψει αλόη το 2012 στα κτήματά τους στην Κω. Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» η κα Δρόσου, «κάπου ανάμεσα στο μεράκι του πατέρα μου, στην αγάπη που τρέφω για εκείνον και τον τόπο μου και σε αυτή την ευλογημένη γη που έζησε και έδρασε ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, γεννήθηκε η Pandrosia, που ξεκινά από την Κω και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση ευζωίας για τον σύγχρονο άνθρωπο τόσο εσωτερικά, με τον φυσικό χυμό αλόης, όσο και εξωτερικά, με φυσικά δερμοκαλλυντικά». Με διδακτορικό δίπλωμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη διατριβή της να εξειδικεύεται σε θέματα ελέγχου ποιότητας που σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία και το R&D των προϊόντων, η ίδια δίνει μία ολοκληρωμένη πρόταση υγείας μέσω της αλόης.

Η θεραπευτική δράση και τα προϊόντα

Η αλόη είναι ένα γένος που περιλαμβάνει πάνω από 500 είδη ανθοφόρων και χυμωδών φυτών, όπως εξηγεί η κα Δρόσου. «Το ευρύτερα γνωστό είδος είναι η αλόη η γνησία (Aloe vera). Ο χυμός -το τζελ- που δίνει το φυτό της αλόης είναι γεμάτο με πολύτιμα θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά, περισσότερα από 150 σε αριθμό.

Περιέχει αμινοξέα, ανθρακινόνες, ένζυμα, λιγνίνη, μέταλλα, σάκχαρα, μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως, όχι άδικα, αποτελεί το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό και οι θεραπευτικές της ιδιότητες ήταν γνωστές σε πληθώρα αρχαίων λαών.

Ωστόσο, το τζελ (ο χυμός) της αλόης είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν, του οποίου η επεξεργασία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, έτσι ώστε όλες αυτές οι θεραπευτικές ουσίες να διατηρούνται και στα προϊόντα που παράγονται. Και αυτό είναι που κάνουμε στην Pandrosia. Χρησιμοποιούμε το τζελ της αλόης σε φυσική μορφή και σε μεγάλο ποσοστό και έτσι δίνουμε τεράστιο όφελος στο τελικό προϊόν».

Ο φυσικός χυμός της αλόης, εξηγεί η ίδια, «αποτελεί ένα καινοτόμο, απόλυτα φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς κανένα πρόσθετο Ε, προσφέροντας έτσι όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης.

Αντίστοιχα, τα προϊόντα δερμοκαλλυντικών αποτελούν φυσικά προϊόντα, με τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα σε φυσικό τζελ βιολογικής αλόης, δικής μας παραγωγής σε περιοχή Natura 2000, με βιολογικό ελαιόλαδο, υπερτροφές της φύσης, κλινικές μελέτες και φυτικά εκχυλίσματα.

Τα προϊόντα περιποίησης σώματος, μαλλιών και προσώπου Pandrosia ενυδατώνουν βαθιά, καταπραΰνουν άμεσα και έχουν ισχυρή αντιγηραντική και αναπλαστική δράση και, βέβαια, είναι δερματολογικά ελεγμένα».