Παραδόθηκε στον Δήμο Καβάλας η μελέτη μετεγκατάστασης του Μουσείου Καπνού

mouseio-kapnou-kavala
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας και λειτουργίας ενός σύγχρονου θεματικού Μουσείου Καπνού στην πόλη του καπνού κινείται η ολοκληρωμένη μελέτη μετεγκατάστασης και λειτουργίας του Μουσείου Καπνού στη Δημοτική Καπναποθήκη που παραδόθηκε στον Δήμο Καβάλας.

Η μουσειολογική μελέτη είναι δωρεά του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εμπορίας Καπνού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ και θα επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΠΕΠ ΑΜΘ. Στην Καβάλα χτυπούσε η καρδιά του καπνού στην Ελλάδα. Τo φυσικό λιμάνι είχε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων εμπορικών πλοίων, συγκεντρώνοντας στα μέσα του 19ου αιώνα την εμπορική εκμετάλλευση των καπνών της Βαλκανικής Χερσονήσου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στην πόλη, μάλιστα, καταγράφονται 262 συγκροτήματα καπναποθηκών. «Το καπνεμπόριο δημιούργησε νέους ορίζοντες στην κοινωνική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική ζωή της πόλης. Η Καβάλα είχε την τύχη να διασώσει την ιστορία του καπνού, γιατί υπήρξαν φωτισμένοι άνθρωποι που δημιούργησαν το Μουσείο Καπνού», αναφέρει η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress