Παράταση για τις αδειοδοτήσεις των μονάδων τους ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Παράταση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αδειοδότηση των Κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθώς λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και απλούστευση της διαδικασίας, μένοντας στα στοιχεία του ΟΣΔΕ, που δίδουν στίγμα της μονάδας, ζητούν οι κτηνοτρόφοι. Επιπλέον οι Κτηνοτρόφοι ζητούν να μετέχουν στις επιτροπές που νομοθετούν και μέλη τους.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, Μάγδα Κοντογιάννη, στάθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογος για το θέμα των αδειοδοτήσεων και το ραντεβού που ζητούν επίμονα από τον κ. Αποστόλου, για να του θέσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

«Το θέμα των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να λυθεί καθώς από τις 140.000 Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μόνο οι 640 διαθέτουν άδεια. Θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα επίπεδα, όπως οργάνωση, ομάδες παραγωγών, κτηνοτροφικά πάρκα και επισκέψιμα αγροκτήματα, για να μιλάμε επί της ουσίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και κίνητρα προς τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον Πρωτογενή Τομέα», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Κοντογιάννη.

Υπενθυμίζεται πάντως πως μέσα στο 2015 είχαν ξεκινήσει οι κυρώσεις στους Κτηνοτρόφους από τους οικείους δημάρχους με διοικητικές εκβολές και εκποίηση κοπαδιών. Συγκεκριμένα στο Δήμο Λαυριωτικής κοπάδι σώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από παρέμβαση στον οικείο Δήμο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάτπυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο καθώς ισχύει νέος νόμος και θα πρέπει να υπάρξει αναμονή μέχρι τη λήξη της παράτασης.

Πηγή: ΕΡΤ