Π.Ε. Αχαΐας: Στις 11/7 ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας

Π.Ε. Αχαΐας: Ξεκινά στις 11/7 ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας

Από την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 αρχίζει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο ψεκασμός θα γίνει σε δημοτικές και τoπικές κοινότητες των δήμων Πατρέων και Αιγιαλείας (πλην των περιοχών Αργυρών και Σελλών, οι οποίες εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα για το 2016 λόγω μειωμένης καρποφορίας).

Ειδικότερα,

  • Δήμος Πατρέων: Άνω και Κάτω Καστρίτσι – Πλατάνι, Δρέπανο – Ψαθόπυργος, Ρίο – Ακταίο – Άγιος Βασίλειος, Άνω και Κάτω Καλλιθέα – Θέα – Κρήνη.
  • Δήμος Αιγιαλείας: Σελιανίτικα, Νερατζιές, Ροδοδάφνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλο, Μελίσσια, Κουνινά, Ζήρια, Καμάρες, Σαλμενίκο, Ν. Ερινεός, Αίγιο, Μαυρίκι.

Από την ΔΑΟΚ επισημαίνεται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματά τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

«Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα» σημειώνει η Διεύθυνση. Προειδοποιεί δε τους μελισσοκόμους να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2613 613722 -718 και -701.