Πελοπόννησος: Ευοίωνες οι προοπτικές για τον αλιευτικό τουρισμό

Πελοπόννησος: Ευοίωνες οι προοπτικές για τον αλιευτικό τουρισμό

Η δυνατότητα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του αλιευτικού θεματικού τουρισμού, ο οποίος στην Ελλάδα βρίσκεται στα σπάργανα, την στιγμή που σε αυτόν εμπλέκονται εκατομμύρια Ευρωπαίοι, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη με τον Γιώργο Λουρδή.

Με τον γεννημένο στο Παράλιο Άστρος μηχανολόγο- μηχανικό, ο Περιφερειάρχης, παρουσία και της αρμόδιας για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχης, Άννας Καλογεροπούλου, συζήτησε την δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας, καθώς πλέον έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας, το οποίο μέχρι και το 2015 δεν επέτρεπε στους επαγγελματίες αλιείς να χρησιμοποιούν τα σκάφη τους και να δέχονται κόσμο για την επίδειξη τρόπων ψαρέματος και για ψάρεμα.

Ο Γ. Λουρδής συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους στον κλάδο του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας, είναι ο δημιουργός της καινοτόμου πλατφόρμας www.fishingtrips.gr, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα για κρατήσεις αλιευτικών εκδρομών στις θάλασσες της Ελλάδας.

Πηγή: ert.gr