Και πέρα από την ευρωπαϊκή αγορά βλέπουν τα ισπανικά εσπεριδοειδή

Μειωμένη κατά 23% έναντι του 2020/2021 αναμένεται η επόμενη παραγωγή λεμονιού για την Ισπανία, που προβλέπεται σε κάτι περισσότερο από 1,03 εκατ. τόνους.

Η μείωση αυτή ακολουθεί μία χρονιά αυξημένη κατά 8% στους 1,34 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεπαγγελματικής Ένωσης Λεμονιού και Γκρέιπφρουτ AILIMPO, Jose Antonio Garcia. Βλέποντας τα δεδομένα από τον Μάιο, η σεζόν έχει φτάσει ήδη πάνω από 580.000 τόνους, εκ των οποίων περίπου 552.000 προορίζονται για ΕΕ και Ην. Βασίλειο, κατά τον ίδιο.

Όπως υποστηρίζει, η πρόκληση τώρα για τη χώρα είναι να αυξήσει την παρουσία της εκτός ΕΕ, καθώς και Γερμανία και Γαλλία προσθέτουν περίπου 45.000 τόνους στην αγορά γκρέιπφρουτ. Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις και της Αγροτικής Ένωσης Union de Uniones, η συνολική παραγωγή εσπεριδοειδών της χώρας αναμένεται ελαφρώς μειωμένη την επόμενη χρονιά, κάτι που θα συμβάλει σε κάποια αύξηση τιμών παραγωγού, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Όπως υπενθυμίζει, τα εσπεριδοειδή ήταν τα φρούτα που αγοράστηκαν περισσότερο πέρυσι, με το 1 από τα 4 ευρώ που δαπανήθηκε στην κατηγορία να αφορά αυτά.