Περιμένουν να στραγγίξουν τα νερά στη Δράμα

DRAMA-plimira
-Διαφήμιση-
Πλημμύρες σε όλο τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα τέλη Ιανουαρίου. Από τη ΔΑΟΚ Δράμας αναφέρεται ότι από εγκατεστημένες καλλιέργειες, έχουμε χειμερινά σιτηρά και ορισμένες δενδρώδεις, κύρια στα Τενάγη και στα γειτονικά αγροκτήματα, καθώς επίσης την περιοχή Οχυρού.

Για να εξακριβωθεί εάν έγιναν καταστροφές, θα πρέπει να περιμένουν να υποχωρήσουν τα νερά για να διαπιστωθεί ποιες και σε ποια έκταση είναι οι ζημιές. Να σημειωθεί ότι οι μεγάλες πλημμύρες στο Κάτω Νευροκόπι διαμόρφωσαν μια τεράστια λίμνη 6.000 στρεμμάτων που κάλυψε αγρούς, δρόμους, υποδομές. Θετική είναι η παρουσία του φράγματος Λευκογείων, που συγκράτησε μεγάλο όγκο νερού σχολιάζει στην «ΥΧ» ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ζιμπίδης.

Στον Νομό Καβάλας, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων γέμισαν κανάλια, πλημμύρισαν ποτάμια, έσπασαν ρέματα. Από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Καβάλα μεταφέρεται ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε σιτηρά, ελαιοκράμβη και ετήσιες μηδικές στην περιοχή των δήμων Νέστου και Παγγαίου. Οι ζημιές προκλήθηκαν από συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις το διάστημα 26-31 Ιανουαρίου. Οι αναγγελίες ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου.

Στη Θράκη άνοιξαν αναγγελίες από τον ΕΛΓΑ για μικρές ζημιές κύρια σε χειμερινά σιτηρά από πλημμύρες στη Ροδόπη, στους δήμους Ιάσμου και Κομοτηνής (πρώην δήμος Αιγείρου) και στον Τόπειρο Ξάνθης.

-Διαφήμιση-