Περιοδεία του ΕΛΓΑ στον Τύρναβο – Νέες αιτήσεις για το χαλάζι για τους παγετόπληκτους παραγωγούς

Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι, επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο Σπ. Σπυρόπουλο.

Μετά τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε πληττόμενες καλλιέργειες, διαπιστώθηκε μεγάλη ζημία στο σύνολο των καλλιεργειών που επλήγησαν.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και θα πρέπει να υπάρξουν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις. Παράλληλα επανέλαβε πως ο Δήμος Τυρνάβου στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ. Ο Δήμος Τυρνάβου προέβη, λοιπόν, σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να δηλώσουν τις ζημίες από το χαλάζι.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι αγρότες που έχουν κάνει δήλωση για τον παγετό θα πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση για τις ζημιές που υπέστησαν από το χαλάζι.

Στους χθεσινούς επιτόπιους ελέγχους παρέστησαν ακόμη  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σακούτσιος Γεώργιος, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μανδηλάς, Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Θεσσαλίας Απ. Μπίλης, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Παν. Καλφούντζος, το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Β. Σπανός, ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Σωτ. Ταμπόσης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής.