Πιάστηκαν στα «πράσα» την ώρα που έκλεβαν ψάρια από ιχθυοκαλλιέργεια

Άκρως διακριτική, αλλά και με χρήση προειδοποιητικών βολών από στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ήταν η καταδίωξη και, εν συνεχεία, σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, οι λιμενικοί εντόπισαν το ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή «ΒΕΛΑ» Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας.

Στη συνέχεια και ενώ το σκάφος αποχώρησε από το σημείο, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκαν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού σκάφους, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μέτρα διχτυών και ιχθύες του είδους «λαβράκι» συνολικού βάρους 165 κιλών. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η πνευστή λέμβος, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες πρόκειται να παραδοθούν στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας μπαίνουν στο στόχαστρο επιτήδειων. Πριν από έναν μήνα εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και το Λιμεναρχείο Λευκάδας, υπόθεση ληστείας, σε ιχθυοκαλλιέργεια του Δήμου Λευκάδας.

Τέσσερις ημεδαποί αφαίρεσαν με δίχτυα πλήθος ψαριών από δημοτική ιχθυοκαλλιέργεια στη Λευκάδα, ενώ με τη χρήση μαχαιριού απείλησαν εργαζόμενο-φύλακα που κινήθηκε να τους αποτρέψει.