Πλεξούδα σκόρδων 300 μέτρων από τις γυναίκες της Νέας Βύσσας, υποψήφια για Γκίνες

Πλεξούδα σκόρδων 300 μέτρων από τις γυναίκες της Νέας Βύσσας, υποψήφια για Γκίνες
-Διαφήμιση-

Πλεξούδα σκόρδων μήκους 300 μέτρων θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν γυναίκες της Νέας Βύσσας, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της 18ης Alexpo 2018, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 15/6 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 19 του μήνα.

Η γαστρονομία πρωταγωνιστεί στην 18η Alexpo που επιδιώκει φέτος την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Διακεκριμένοι σεφ και επαγγελματίες του κλάδου της γαστρονομίας θα συμμετέχουν στην έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης δημιουργώντας γευστικές προτάσεις με συνδυασμούς προϊόντων που παράγονται στον Έβρο. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των προϊόντων και του τόπου το Επιμελητήριο του Έβρου θα προσπαθήσει στις 18 Ιουνίου να σπάσει το ρεκόρ Guiness, δημιουργώντας μια μεγάλη πλεξούδα σκόρδου πάνω από το σημερινό ρεκόρ που είναι 255 μέτρα.

Ο νομός  Έβρου παράγει παραδοσιακά ποιοτικό σκόρδο και είναι μεταξύ των κύριων προμηθευτών της Ελλάδας. Στόχος του Επιμελητηρίου που διοργανώνει την έκθεση είναι η ευαισθητοποίηση της περιοχής στην πολύ σημαντική και παραδοσιακή βιομηχανία του Έβρου. Την πλεξούδα θ’ αναλάβουν να δημιουργήσουν γυναίκες από τη Νέα Βύσσα, περιοχή ιδιαίτερα γνωστή για την παραγωγή του χάρη και στον δραστήριο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας.

Η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19  Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 19:00 μέχρι 24:00, ενώ η επίσημη προσπάθεια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου στις 21:00μμ.

Εκδηλώσεις

Ειδική εκδήλωση αποτελεί ο διαγωνισμός γαστρονομίας σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου μαθητές θα διαγωνιστούν στην δημιουργία γαστρονομικών προτάσεων.  Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Θεματικός Άξονας Γαστρονομίας» με ειδικούς καλεσμένους τους: Ιωάννη Μάργαρη, Άκη Πετρετζίκη, Ιωάννη Μπαξεβάνη, Μυρσίνη Λαμπράκη και Sophie Dudret. O Άκης Πετριτζίκης μάλιστα θα μαγειρέψει live με Εβρίτικα προϊόντα παρέχοντας ‪‎γαστρονομικές προτάσεις στους επισκέπτες της έκθεσης.

-Διαφήμιση-