Σε πλήρη εξέλιξη η παραγωγή πορτοκαλιών στη Λακωνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος της συγκομιδής και της πώλησης των πορτοκαλιών στη Λακωνία, με τα Μέρλιν πλέον να κλείνουν τον κύκλο τους και να αρχίζει η διαδικασία με τα Lane late, αλλά και τα Βαλέντσια. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών ΑΣΕ Σκάλας δήλωσε ότι «τα Μέρλιν είχαν μειωμένη παραγωγή σε σχέση με την περασμένη χρονιά και η τιμή τους κινείται από 22 έως 28 λεπτά».

Αντίθετα, όπως εξηγεί, «τα Βαλέντσια ξεκίνησαν όπως την περασμένη χρονιά με τιμή στα 20 λεπτά, αλλά με μείωση της παραγωγής κατά 15% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, που ήταν επίσης μειωμένη η παραγωγή τους». Για τα Lane Late, που ξεκινούν τώρα το άνοιγμα της τιμής, «αρχίζουν από τα 30 έως τα 50 λεπτά». Η γενική εκτίμηση είναι ότι η συνολική μείωση της παραγωγής είναι της τάξεως του 15% περίπου. Από την πλευρά του, ο παραγωγός και έμπορος Ανδρέας Μεταβελής υποστήριξε πως «σε ό,τι αφορά τα Μέρλιν, η ψαλίδα κυμαίνεται από τα 25 έως τα 35 λεπτά και έχει μείνει το 10% της παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τα Lane Late υπάρχει μία ψαλίδα από 35 έως 45 λεπτά και μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουν απορροφηθεί, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». Τέλος, για τα Βαλέντσια, ο κ. Μεταβελής σημειώνει ότι «αυτή η χρονιά χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή ποιότητα και το πολύ καλό μέγεθος και το ξεκίνημα γίνεται στα 25 λεπτά μεικτά».