
Πλήθος κόσμου βρέθηκε και απόλαυσε την 4η Γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο Ροδόπης, το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.
Οι μαθητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από την Ξάνθη με τον καθηγητή τους Θεόδωρο Σόρο, παρασκεύασαν εδέσματα από τοπικές πρώτες ύλες και παραγωγούς, που συνδυάζονταν με το τσίπουρο, μαγεύοντας με τις πλούσιες γεύσεις τους τον κόσμο. Παράλληλα λειτούργησε και μια μικρή έκθεση τοπικών παραγωγών και δημιουργών.
Ωστόσο τα βλέμματα και την προσοχή κέντρισε η καινοτομία με τα κοκτέιλ που παρουσιάστηκαν με βάση το τσίπουρο και σε συνδυασμό με βασιλικό, ρούμι, μαστίχα Χίου και άλλα ηδύποτα. Στόχος του Συλλόγου ήταν να αναδειχθεί το τσίπουρο σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, αλλά να δοθεί και ένα μήνυμα στην πολιτεία πως θα πρέπει να ενισχύσει τους καλλιεργητές της αμπέλου και τους παραγωγούς τσίπουρου.
Πηγή: ertnews.gr