Τα ΠΟΠ της Στερεάς Ελλάδας ταξίδεψαν στο Ντουμπάι

Στο Ντουμπάι από τις 8 έως 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση προώθησης προϊόντων ΠΟΠ από τις έξι συνολικά του προγράμματος Eunique, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υλοποιείται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Στόχος είναι η προώθηση των προϊόντων ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης των παραγωγών της περιφέρειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Μέσα από αυτήν τη δράση εκπροσωπήθηκαν προϊόντα όπως είναι η φορμαέλα Αράχωβας, το ακτινίδιο του Σπερχειού, το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας και η Κονσερβολιά Αταλάντης, Στυλίδας και Άμφισσας.

Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος που αναπτύχθηκαν ήταν και η συμμετοχή των παραγωγών στη διεθνή Εμπορική Έκθεση στο Ντουμπάι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διανεμήθηκε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις στα τοπικά περιοδικά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επίσης, έγινε ξεχωριστή εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων εταιρειών εισαγωγής και διανομής τροφίμων, σεφ, διαμορφωτών κοινής γνώμης κ.ά. Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι, Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος μίλησε για την «αγορά του Ντουμπάι».