Ποσότητες-ρεκόρ πιάνει το ισπανικό αμύγδαλο

-Διαφήμιση-

Η Ισπανία αναμένεται να παράξει φέτος 62.568 τόνους αμύγδαλο υψηλής ποιότητας, ποσότητα ελαφρώς αυξημένη, κατά 0,7% σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και 18% παραπάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Αυτό αναφέρει στην πρώτη του εκτίμηση για την τρέχουσα σεζόν το Εθνικό Συμβούλιο Ξηρών καρπών της χώρας, αναμένεται, ωστόσο, επικαιροποίηση των στοιχείων τον Ιούλιο. Πάντως η πρώτη εικόνα, η οποία συλλέχθηκε από πέντε κορυφαίους συνεταιρισμούς και φορείς του κλάδου, συνιστά παραγωγή ρεκόρ, όπως και η περσινή. Η μείωση της παραγωγής σε περιοχές όπως Καστίλλη-Λα Μάντσα, Αραγκόν, Μούρθια και Βαλεαρίδες Νήσοι εξαιτίας έντονων βροχών τον Απρίλιο και παγετού τον Μάρτιο, φαίνεται πως αντισταθμίζεται από αυξημένη παραγωγή σε Ανδαλουσία, Καταλονία και την επαρχία της Βαλέντσια, κυρίως λόγω της έναρξης παραγωγής νέων φυτεύσεων.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παραγωγής φέτος, καταγράφονται στη Ριόχα (60%), στην Καταλονία (43,17%), στην Εξτραμαδούρα (39,75%) και στην Ανδαλουσία (30%), την ίδια στιγμή που στην Αραγκόν, η οποία κρατάει τα σκήπτρα της παραγωγής αμύγδαλου στην Ισπανία, θα έχει μικρότερη παραγωγή από πέρσι κατά 10,12% ήτοι 16.706 τόνους.

-Διαφήμιση-