ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Αποσύρονται οι διατάξεις για πλειστηριασμούς στις λαϊκές

Την απόσυρση των διατάξεων για συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στις λαϊκές αγορές, καθώς και εκείνων που αφορούν τους πλειστηριασμούς των θέσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης σε συνάντησή του με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ).

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με την Ομοσπονδία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα για σύσταση Οργανισμών Λαϊκων Αγορών ΝΠΙΔ. Η Ομοσπονδία καλεί τους παραγωγούς σε εγρήγορση ενόψει της κατάθεσης του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης ΑΠΕΣΥΡΕ τις διατάξεις όσον αφορά την συμμετοχή ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ στα δρώμενα των λαϊκών αγορών όπως και τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ των ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΩΝ.

   Όμως δεν έκανε δεκτές τις Προτάσεις των Ομοσπονδιών για σύσταση Οργανισμών ΝΠΙΔ, ούτε τις 5μελείς Επιτροπές Απόδοσης-Βελτίωσης θέσεων και ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΙ τις Επιτροπές Λαϊκών Αγορών αφήνοντας τες στην κρίση του κάθε Περιφερειάρχη.

   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ και περιμένουμε να μας δωθεί το ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ώστε να διαπραγματευτούμε απ αρχής τις διατάξεις και τα άρθρα του.

   Εάν οι Προτάσεις μας ΔΕΝ γίνουν ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ με ΟΛΕΣ ΜΑΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ με ΕΝΟΤΗΤΑ και όπως και στο παρελθόν ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ διεκδικώντας τις ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα Κέντρα λήψεως Αποφάσεων και Απαιτώντας έναν Νόμο που θα κατοχυρώνει και θα ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ τις Λαϊκές Αγορές και τους Παραγωγούς και τους Επαγγελματίες πωλητές προς όφελος των Καταναλωτών.