ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Ζητάει παράταση για τις καταβολές σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ

Παράταση για την καταβολή των εισφορών στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ ζητάει με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ).

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η αύξηση του κόστους παραγωγής, η αυξανόμενη φορολογία, η μειωμένη απορροφητικότητα των αγροτικών προϊόντων, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε ελαχιστοποίηση των αγορών τους έχει φέρει τους Έλληνες αγρότες σε αδιέξοδα και αδυναμία εξόφλησης των εισφορών τόσο προς τον ΟΓΑ όσο και προς τον ΕΛΓΑ.

Όπως γνωρίζετε, στις 30/6/2016 είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τους άνω Οργανισμούς.

Αιτούμαστε ενός μήνα παράταση προς τον ΟΓΑ και τρίμηνης παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι αγρότες ως προς τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις καταστροφές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν οι καλλιέργειές τους.

Καθότι είστε γνώστης των  πλείστων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες, πιστεύουμε ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό».

M.Z.