Πριν από τις εκλογές τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα

-Διαφήμιση-

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η προσπάθεια για να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές η διαδικασία ενεργοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος είναι, με την κατάθεση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης μεταξύ των υπηρεσιών του ΠΑΑ 2014 – 2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να ακολουθήσει άμεσα και η υπογραφή της σύμβασης.

Την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς εξήρε, πάντως, τόσο ο επίτροπος Γεωργίας, όσο και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της 5ης Ετήσιας Διάσκεψης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΓΤΑΑ στη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη κατά την περίοδο 2014-2020.

Όπως επιβεβαίωσαν, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υπογραφής.

Οι διαφωνίες φαίνεται πως ακυρώνουν τη διήμερη συνάντηση που επιδίωκε με τους υπουργούς η ρουμανική προεδρία την επόμενη εβδομάδα και πλέον θα αρκεστεί στην κατάρτιση της έκθεσης προόδου των διαπραγματεύσεων, που θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουνίου, κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας στο Λουξεμβούργο.

-Διαφήμιση-