Πρόβειο γάλα: Στα 96 λεπτά με κλειστή τιμή συμφώνησε ο συνεταιρισμός Θέρμου

Συνεχίζονται οι καλές ειδήσεις στην αγορά πρόβειου και αιγείου γάλακτος, σε έναν κλάδο που ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» το μέλος του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Θέρμου και αντιδήμαρχος του ομώνυμου δήμου, υπεύθυνος για τον αγροτικό τομέα, Γιώργος Μυζήθρας, μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, επήλθε συμφωνία με την γαλακτοκομική εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ».

Η συμφωνία προβλέπει παράδοση άνω των 1.200 τόνων γάλακτος σε σταθερή τιμή στα 96 λεπτά. Επίσης υπήρξε συμφωνία στο γίδινο για μικρότερη ποσότητα γάλακτος, στα 58 λεπτά.

Από τρεις προσφορές, καλύτερη αυτή της «ΗΠΕΙΡΟΣ»

Όντας ο ίδιος γεωργοκτηνοτρόφος, ο κ. Μυζήθρας επεσήμανε τη σημασία που έχει μια τέτοια συμφωνία για τους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο. «Η Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού αποφάσισε να πάρει το γάλα η ΗΠΕΙΡΟΣ, με την οποία ο συνεταιρισμός διατηρεί συνεργασία πλέον της δεκαετίας. Είχαμε προσφορές και από άλλες δύο μεγάλες επιχειρήσεις ωστόσο αυτή που εγκρίθηκε ήταν και η πιο συμφέρουσα.

Η τιμή είναι κλειστή, δηλαδή σταθερή. Κάθε μήνα τα μέλη του συνεταιρισμού θα εισπράττουν κοντά στα 96 λεπτά καθώς αφαιρούνται κάποιες μικρές κρατήσεις υπέρ συνεταιρισμού και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ», ανέφερε ο κ. Μυζήθρας. Ο ίδιος απεύθυνε κάλεσμα σε όποιον κτηνοτρόφο βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του Θερμού εφόσον το επιθυμεί να ενταχθεί στον συνεταιρισμό που αριθμεί περί τα 120 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι δύο θεσσαλικοί συνεταιρισμοί έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες για πρόβειο γάλα στο ευρώ ενώ όπως είχε γράψει πρώτη η «ΥΧ», μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη αναμένεται «μπαράζ» συμφωνιών, από Θεσσαλία, Μακεδονία και άλλες περιοχές.