Προβληματισμός για το μέλλον στη Στεφανιά Λακωνίας

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στεφανιάς Λακωνίας, που λειτουργεί από το 1958 και διαθέτει σύγχρονο ελαιοτριβείο για παραγωγή ελαιολάδου, του οποίου τα οξέα κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με φρουτώδη γεύση. Η περιοχή παράγει Κορωνέικη ελιά και το ελαιόλαδο, λόγω της υψηλής ποιότητας, εξάγεται σε ΗΠΑ, Καναδά και Ιταλία.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Χρήστος Παπαδάκος, που βρίσκεται στο τιμόνι για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος της κοινότητας Στεφανιάς, δήλωσε: «Ο συνεταιρισμός είναι από τους παλαιότερους και είναι χαρακτηριστικό ότι το 1959 είχε πάρει βραβείο στην έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία δημιουργήθηκε σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα το 2003, αλλά αντέξαμε και μπορέσαμε να κρατηθούμε όρθιοι. Η δημιουργία νέων ελαιοτριβείων στην περιοχή άλλαξε τα δεδομένα». Ο συνεταιρισμός αυτή την εποχή είναι καθαρός από υποχρεώσεις προς τρίτους και, παράλληλα, κατάφερε να στείλει και κάποιες ποσότητες προς το εξωτερικό σε δικές του συσκευασίες των 15 κιλών.

«Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και ο κόσμος να στηρίξει το ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού αντί να στηρίζει ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν ο κόσμος αποκτήσει και πάλι συνεταιριστικό πνεύμα, τότε όλα θα πάνε καλά στο μέλλον», σημειώνει ο κ. Παπαδάκος.