Προφορικά αφηγήματα γυναικών του Σουφλίου

Έχοντας κατοχυρώσει το σήμα του ως «Best Tourism Village» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Σουφλί συνεχίζει την πολιτική των συνεργασιών και της εξωστρέφειας. Ο δήμος ξεκινάει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή ερευνητικό πρόγραμμα 14μηνης διάρκειας που θα καταγράφει τη διαρκή αλληλεπιδραστική παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της ζωής των γυναικών του Σουφλίου, ιδίως από παλαιότερες εποχές.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ξετυλίγοντας το κουκούλι της μνήμης: Γυναικεία αφηγήματα ενός κόσμου που χάνεται» και την πρόταση υπέβαλε το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Μια ομάδα φοιτητών και διδασκόντων του εργαστηρίου θα συνομιλήσουν με τις Σουφλιώτισσες, θα τις φωτογραφίσουν και τα δεδομένα θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί μέσα από το πρόγραμμα.