Πρόγραμμα για την ανάδειξη της Χαλκιδικής ως γαστρονομικό προορισμό

Πρωτοπόρες δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση της γαστρονομικής και πολιτισμικής ταυτότητας του νομού στα μήκη και πλάτη της Γης διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Κουφίδη, μέσα από το πρόγραμμα «TasteHalkidiki» -και ως πρώτο στάδιο- περιλαμβάνεται η καταγραφή των παραγωγών και μεταποιητών της Χαλκιδικής, των προϊόντων ανά περιοχή, των τοπικών εθίμων που σχετίζονται με τη γαστρονομία, καθώς και των παραδοσιακών συνταγών της κάθε περιοχής. Το επόμενο βήμα θα αφορά την εκπαίδευση και κατάρτιση παραγωγών, μεταποιητών και εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης.

«Στόχος των νέων δράσεων είναι να βγουν μπροστά όλες οι επαγγελματικές ομάδες και να προβάλλουμε διεθνώς τον τόπο μας και ως γαστρονομικό προορισμό, να αναδείξουμε την τοπική γαστρονομία και οικονομία μέσα από την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», επισημαίνει ο κ. Κουφίδης. Στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος, προγραμματίζεται επίσης και η διοργάνωση του Φεστιβάλ TasteHalkidiki, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα και τον επόμενο χρόνο στη Σιθωνία και πιθανότατα στη Νικήτη.

«Το όλο πρόγραμμα είναι κάτι δυναμικό. Η προώθηση των προϊόντων και του γαστρονομικού τουρισμού δεν σταματάει ποτέ, για αυτό και σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου τμήματος στο Επιμελητήριο που θα έχει ως μοναδικό στόχο την προώθηση και βελτίωση των προϊόντων και της γαστρονομίας της Χαλκιδικής», καταλήγει ο κ. Κουφίδης.

Με αφορμή τα 30 χρόνια ίδρυσης του Επιμελητηρίου, υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ποτίδαια διοργανώνονται και τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021, όπου θα βραβευθούν οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς.

Η απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ.