Προς τα εμπρός, αλλά σημειωτόν η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου στα Καμένα Βούρλα για την ιαματική ιατρική και τη συνεισφορά της στον Τουρισμό Υγείας. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ελληνική ακαδημία ιαματικής ιατρικής σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Στερεάς και τον Δήμο Καμένων Βούρλων.

Στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των ιαματικών φυσικών πόρων, ώστε να παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα για αναζωογόνηση και υγεία.

Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της κάθε περιοχής, ώστε να αξιοποιηθούν όλοι οι κλάδοι της παραγωγικής αλυσίδας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, συζητήθηκαν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες από την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν διάφορες διεθνείς πρακτικές αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας σε όλη τη χώρα.

Κοινή διαπίστωση, όμως, των συμμετεχόντων είναι ότι μετά την πάροδο τόσων ετών που διοργανώνονται τα συνέδρια, δεν έχουν γίνει πράξη οι αποφάσεις και γενικώς η όλη προσπάθεια έχει καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν την άμεση συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στο συνέδριο συμμετείχαν πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι στο σύνολό τους αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και τη σπουδαιότητα της ιαματικής ιατρικής, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.