Πρόσκληση της ΠΕΝΑ προς τις τοπικές ενώσεις νέων αγροτών για διενέργεια εκλογών

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις τοπικές Ενώσεις Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) της χώρας προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη τοπικών διοικήσεων και αντιπροσώπων για τις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδικαλιστικού Οργάνου.

Πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τον οποίο είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, η Π.Ε.Ν.Α. θεώρησε σκόπιμο να περιμένει τις επικείμενες αλλαγές που θα καθόριζαν και τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Ο νόμος όμως δεν εισήχθη τελικά στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση από το 2015 και βρισκόταν σε προπαρασκευή από το φθινόπωρο του 2017.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο αναμονής για την διενέργεια εκλογών, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί εάν η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει και με ποιόν τρόπο τον συνδικαλιστικό νόμο.

Τις εξελίξεις δρομολογεί και η από 21 Ιουλίου 2019 παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του προέδρου της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρου Βασιλόπουλου, μετά την εκλογή του ως Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Χρέη προέδρου έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος, ενώ στο υπηρεσιακό Δ.Σ θα συμμετέχει το αναπληρωματικό μέλος Αθανάσιος Γεωργούλιας.

Η διοίκηση της ΠΕΝΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο Θοδωρή Βασιλόπουλο, για τις ακούραστες προσπάθειές του προς όφελος των νέων αγροτών, αλλά και της ελληνικής υπαίθρου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριότητα του συνδικαλιστικού οργάνου μέχρι τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας Διοίκησης και καλούν όλους τους νέους αγρότες κάτω των 40 ετών να εγγραφούν στις τοπικές Ενώσεις για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες.

Παράλληλη καλεί όλες τις τοπικές Ενώσεις Νέων Αγροτών να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αναδειχτούν οι τοπικές διοικήσεις και οι αντιπρόσωποι για τις εκλογές του Πανελληνίου Συνδικαλιστικού Οργάνου.

Οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2019 και για αυτό το λόγο η Π.ΕΝ.Α προτρέπει τις τοπικές Ε.Ν.Α να προβούν σε εκλογές εντός του επόμενου τριμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της Π.Ε.Ν.Α. με βάση τον ιδρυτικό νόμο και το καταστατικό συμμετέχουν οι εκλεγμένοι από τις τοπικές Ε.Ν.Α.

Καλούμε όλους τους νέους αγρότες, είτε είναι μέλη μας, είτε όχι, να συμμετέχουν στις διαδικασίες, δυναμώνοντας τη φωνή της δημιουργικότητας για την Ελληνική Ύπαιθρο.