Πρωτογενές πλέονασμα 2% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2017

Πρωτογενές πλέονασμα 2% του ΑΕΠ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2017
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Υψηλότερο από τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής πρωτογενές πλεόνασμα που αγγίζει το 2% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο του προύπολογισμού 2017 που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στη Βουλή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο προσχέδιο προβλέπονται επίσης 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά, θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των 760 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποίο χορηγείται στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι 267.000, καθώς από 1.1.2017 το Εισόδημα αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 που θα προσεγγίζει το 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο του στόχου που ήταν 1,75% του ΑΕΠ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει ακόμη ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2017.

 

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας