Ψηφιακή πλατφόρμα κατά της ανεργίας

Καινοτομία από την Ένωση Μεσσηνίας

Στην υλοποίηση και στη λειτουργία της πρώτης για τη Μεσσηνία ανοικτής ψηφιακής πλατφόρμας υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα και καταπολέμησης της ανεργίας, προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας».

Μέσω της πλατφόρμας «#μαζί_ενωμένοι» όπως αναφέρει ο διευθυντής του συνεταιρισμού, Γιάννης Πάζιος, «η Ένωση επιχειρεί να υποστηρίξει τη συνολική προσπάθεια εθνικών και τοπικών συλλογικών φορέων για πρακτικές λύσεις στο έλλειμμα σε εργάτες γης, πρόβλημα που επιτείνεται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς και τη μεταβατική κατάσταση που θα ακολουθήσει και προκαλεί σημαντικούς τριγμούς στην αλυσίδα παραγωγής. Παράλληλα, προσπαθεί να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της οργανωμένης καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, στοιχείο βασικό για την εκπόνηση σχεδίων και τη λήψη αποφάσεων».

Μέσα από την πλατφόρμα, αγρότες, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις μπορούν να δημοσιεύουν δωρεάν τις ανάγκες που έχουν σε εργατικό δυναμικό, καθώς και τις παροχές που δύναται να προσφέρουν (κατάλυμα, διατροφή). Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημοσιοποιεί δωρεάν και με ασφαλή τρόπο τη διαθεσιμότητά του για παροχή εργασίας.

Ανάγκες

Το προσωπικό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών του Συνεταιρισμού θα βρίσκεται στη διάθεση όλων για να υποβοηθήσει στη δωρεάν συμπλήρωση κάθε σχετικής φόρμας για λογαριασμό ενδιαφερόμενων.

Οι βασικές κατηγορίες αναγκών και προσφοράς εργασίας της αγροδιατροφής και αγροτικής παραγωγής, όπως έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα, είναι για εργάτες γης, αλιείς, κτηνοτρόφους, χειριστές αγροτικών μηχανημάτων, οδηγούς αγροτικών οχημάτων, χειριστές εξοπλισμού και χωματουργικών μηχανημάτων και γεωπόνους.

Έχοντας ως σκοπό να εμπλουτίζεται συνεχώς η εν λόγω λίστα με βάση και τις διαμορφούμενες ανάγκες, αλλά και τυχόν νέες προτάσεις, έχει δημιουργηθεί το email [email protected], που μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση:

https://menoume-energoi.crowdapps.net/messinia/