Πυρετός διαβουλεύσεων στα κόμματα με μενού “Novartis”

Άνω κάτω στη Βουλή για τυχόν παραγραφή στο σκάνδαλο “Novartis”
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Διαβουλεύσεις και αναταραχή σε όλα τα κόμματα έχει προκαλέσει το πολιτικό πλέον σκάνδαλο της εταιρίας «Novartis». Η βασική ιδέα είναι οι υποθέσεις να διαχωριστούν, ώστε αλλιώς να δικαστούν πολιτικά πρόσωπα και αλλιώς απλοί πολίτες, εάν η υπόθεση φτάσει μέχρι τέλους ενώ ουδείς γνωρίζει τι άλλο θα φέρει η έρευνα κι από τις αμερικανικές αρχές.

Η δικογραφία είναι κοντά στις 7.000 λέξεις και, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί περίπου 4.000 γιατροί και υγειονομικοί εμπλέκονται στο, μεγαλύτερο, όπως λέγεται, ελληνικό σκάνδαλο όλων των εποχών. Σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκονται πρωθυπουργοί, πρόεδροι κομμάτων, υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, κομματικά στελέχη κ.ά., που δέχονταν βαλίτσες και φακέλους με χρηματικά ποσά άνω των 200 χιλιάδων ευρώ από τον Κ. Φρουζή, αντιπρόεδρο της εταιρίας είτε σε μετρητά είτε μέσω εταιριών, ο οποίος σε δηλώσεις του αντικρούει τις καταθέσεις των τριών βασικών μαρτύρων, που μένουν υπό καθεστώς προστασίας.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Οι καταγγελίες δείχνουν ότι η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της διαφθοράς και οι αρμόδιοι της εταιρίας δελέαζαν και δωροδοκούσαν με στόχο να υπερτιμολογηθούν τα φάρμακα, ώστε να κερδίζουν καλύτερες τιμές σε άλλα 29 κράτη, καθώς η δική μας, ήταν χώρα αναφοράς για την τιμολόγησή τους. Αν δηλαδή έπαιρνε 1-2 ευρώ, το φάρμακο στην Ελλάδα η εταιρία ακολουθώντας, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, αδιαφανείς διαδικασίες, κέρδιζε εκατομμύρια ευρώ, σε ξένες χώρες.

Πολιτικοί, που φέρονται πως εμπλέκονται στο σκάνδαλο μιλούν για πολιτική δίωξη. Καταγγέλλουν ότι η διαδικασία είναι νομικά αίολη κι ετοιμάζουν το νομικό τους οπλοστάσιο με μηνύσεις και αγωγές. Επιμένουν πως όλα αυτά γίνονται διότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη εξαιτίας των χειρισμών της στο Μακεδονικό και προκειμένου να υπάρξει κατάλληλος χρόνος εξόντωσης αντιπάλων ως τις εκλογές ενώ επιμένουν ότι επί των ημερών τους, η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, φωνές κι όχι μόνο κυβερνητικές, επιμένουν ότι σημασία δεν είχε μόνο ότι η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε αλλά ότι η εν λόγω εταιρία είχε δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά. Κατά πάσα πιθανότητα αν η υπόθεση προχωρήσει η δικογραφία  θα μοιραστεί και το πολιτικό σκέλος θα εξεταστεί στη Βουλή ενώ σε ό, τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα η συνέχεια αναμένεται  να παιχτεί στα ποινικά δικαστήρια. 

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές