Ο πυρήνας του μήλου ως εναλλακτικό προϊόν συσκευασίας

Σημαντικη πρόοδο στη μετατροπή των απορριμμάτων μήλων σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό συσκευασίας που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση στο πλαστικό κατέγραψαν επιστήμονες του Oregon State University. Η Yanyun Zhao, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο που ηγείται της ερευνητικής ομάδας, έχει μελετήσει τον πυρήνα του μήλου και άλλα υποπροϊόντα από την επεξεργασία χυμού φρούτων και λαχανικών.

Η ομάδα έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη έρευνα, με την καθηγήτρια να τονίζει ότι «αυτήν τη στιγμή, ο πυρήνας του μήλου συνήθως κομποστοποιείται ή χρησιμοποιείται για ζωοτροφές, ενώ μπορεί να αποτελέσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν».

Ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν για τη δημιουργία συσκευασιών από τον πυρήνα του μήλου σε συνδυασμό με το χαρτί είναι η βελτίωση της αντοχής στο νερό, ώστε να αντέχει σε υψηλή υγρασία, υγρά τρόφιμα ή μη τρόφιμα και προϊόντα που αποθηκεύονται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.