Ρεκόρ απόδοσης στη συγκομιδή σταφυλιών από τη New Holland

Σε μόλις 8 ώρες συγκομίστηκαν 197,6 τόνοι σταφυλιών, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 200.000 φιάλες κρασιού Shiraz

● Η New Braud 9090X, με τον νέο διαχωριστή μίσχων (destemmer) και την πλευρική
μεταφορική ταινία εκφόρτωσης προσφέρει:
● 197,6 τόνους απόδοση.
● 1,0% εξαιρετικά χαμηλές ξένες ύλες (MOG: Material other than Grape).
● 0,99 λίτρα καυσίμου ανά τόνο συγκομιδής, εξαιρετική οικονομία.
● Νέα σειρά Braud 9090X: Μεγαλύτερη παραγωγικότητα για τους καλλιεργητές,
καλύτερη ποιότητα σταφυλιών για τους οινοποιούς.
● Σταφυλοσυλλεκτική Braud: Περισσότερα από 15.000 μηχανήματα από το 1975.

 

Πόσα σταφύλια υψηλής ποιότητας μπορούν να συγκομισθούν σε οκτώ ώρες; Η νέα New Holland Braud 9090X απάντησε σε αυτό το ερώτημα, κατά τη διάρκεια δοκιμής με πιστοποίηση των αποτελεσμάτων από τον οργανισμό SGS: 197,6 τόνοι σταφυλιών χωρίς μίσχους, που αντιστοιχούν σε μέση απόδοση σχεδόν 24,7 τόνων σταφυλιών ανά ώρα.

Όλα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό 1% MOG ξένων υλών, ελάχιστες απώλειες και ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, μόνο 0,99 λίτρα ανά τόνο συγκομιδής.

Η Braud 9090X που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν εξοπλισμένη με τον νέο διαχωριστή μίσχων (destemmer) και την πλευρική μεταφορική ταινία εκφόρτωσης, που επιτρέπουν τη συνεχόμενη συγκομιδή σε αμπελώνες υψηλής απόδοσης.

Η δοκιμή έγινε δυνατή χάρη στην υποστήριξη των αμπελώνων C&S Devito και στο οινοποιείο Riverland Vintners: Ο στόλος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής περιλάμβανε μία Braud 9090X, πέντε τρακτέρ New Holland T4.105F και ένα φορτηγό Iveco Stralis 560hp.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2018 στο Waikerie της Νότιας Αυστραλίας, σε ένα αγροτεμάχιο επτά εκταρίων με κόκκινα σταφύλια. Παρόλο που οι λευκές ποικιλίες συνήθως έχουν υψηλότερες αποδόσεις, η New Holland στόχευσε σε μια ποικιλία σταφυλιών Shiraz, για να επικεντρωθεί όχι μόνο στην απόδοση, αλλά και στην ποιότητα των σταφυλιών.

«Αυτή η δοκιμή δείχνει πως η κορυφαία παραγωγικότητα μπορεί να συμβαδίζει με την εξαιρετική ακρίβεια συγκομιδής και διαχωρισμού μίσχων», δήλωσε ο Thierry Le Briquer, επικεφαλής του εργοστασίου σταφυλοσυλλεκτικών και ελαιοσυλλεκτικών μηχανών της New Holland. «Η δοκιμή επιβεβαιώνει επίσης τη New Holland ως τον απόλυτο ηγέτη στον τομέα της συγκομιδής σταφυλιών και την Braud 9090X ως τη σταφυλοσυλλεκτική με την υψηλότερη παραγωγικότητα».

Νέα σειρά Braud 9090X
Μεγαλύτερη απόδοση για τους καλλιεργητές, καλύτερη ποιότητα σταφυλιών για τους οινοποιούς

Η νέα σειρά Braud 9090X, με τον διαχωριστή μίσχων (destemmer) και την πλευρική μεταφορική ταινία εκφόρτωσης, είναι τεχνολογικά η πιο σύγχρονη σταφυλοσυλλεκτική μέχρι σήμερα, παρέχοντας στους αμπελουργούς εξαιρετική απόδοση και ταχύτητα εργασίας και βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα του κρασιού, αφαιρώντας τους μίσχους και τις ξένες ύλες από τον καρπό.

Η σειρά 9090X βασίζεται στο δοκιμασμένο σύστημα της Braud, το οποίο έφερε επανάσταση στη συγκομιδή σταφυλιών και συνεχίζει να προσφέρει την πιο ήπια επαφή με το αμπέλι και τον συγκομισμένο καρπό.

Χάρη στη γωνία στροφής 90ο, οι συλλεκτικές Braud 9090X έχουν την πιο μικρή ακτίνα στροφής στην αγορά. Το ενσωματωμένο σύστημα Intelligent Management System και η οθόνη αφής IntelliView™ παρέχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες της συγκομιδής και αυξάνει την απόδοση και την παραγωγικότητα.

Η Braud 9090X είναι εξοπλισμένη με 6-κύλινδρο Common Rail κινητήρα 175 hp της FPT Industrial, που έχει απαράμιλλη απόδοση, οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία, μαζί με τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το μοναδικό σύστημα δόνησης SDC της Braud επιτρέπει σε κάθε ράβδο τινάγματος να είναι ανεξάρτητη, στηριγμένη πίσω σε εύκαμπτη βάση, που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του τινάκτη για την πιο απαλή συλλογή. Τα καδάκια Noria και το σύστημα υποδοχής του καρπού επιτρέπουν τη συλλογή και τη μεταφορά χωρίς απώλειες και αλλοιώσεις. Μετά από 43 χρόνια πρωτοπορίας, αυτά τα καινοτόμα συστήματα συλλογής εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως κορυφαία στην παραγωγικότητα και παρέχουν στους οινοποιούς έναν εξαιρετικά καθαρό καρπό.

Χάρη στην πρόσφατη τεχνολογία διαχωριστή μίσχων (destemmer) και την πλευρική μεταφορική ταινία εκφόρτωσης, οι μεγάλοι αμπελοκαλλιεργητές θα επωφεληθούν από την υψηλότερη παραγωγικότητα, καθώς και από την καλύτερη ποιότητα καρπού. Μίσχοι, κοτσάνια και άλλα πράσινα υπολείμματα αφαιρούνται κατά τη συγκομιδή, αποφεύγοντας έτσι τη μόλυνση από ξένες ύλες κατά τη μεταφορά και την εκφόρτωση. Αυτό βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα του κρασιού.

«Πιστεύουμε ότι η ποιότητα των καρπών, οι οποίοι έχουν διαχωριστεί από τους μίσχους, πρόκειται να γίνει το επόμενο πρότυπο για τους πιο απαιτητικούς οινοποιούς. Πολύ σύντομα, μερικά από τα πιο διάσημα κρασιά υψηλής ποιότητας θα μπορούν να παραχθούν από σταφύλια που συγκομίζονται και διαχωρίζονται από τους μίσχους μόνο με ένα από τα μηχανήματά μας», λέει ο Philippe Boisseau, διευθυντής του εργοστασίου μηχανών συγκομιδής Σταφυλιών & Ελιάς.

«Η Braud 9090X, με τον διαχωριστή μίσχων, αντιπροσωπεύει μία πραγματική αποκάλυψη στην αγορά, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση με κορυφαία ποιότητα κρασιού. Βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες της αγοράς για αυτόν τον συνδυασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε πρόσφατα στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και του Ειρηνικού».

Συνολικός χρόνος συγκομιδής

07:59:36

Σύνολο συγκομιδής

197,6 τόνοι

Ξένες ύλες (MOG) *

1.00%

Είδος σταφυλιού

Ποικιλία Shiraz, χωρίς μίσχο

Συνολική έκταση συγκομιδής

7 εκτάρια

Γραμμική απόσταση σειράς που συγκομίστηκε

23,3 km

Μέση απόδοση αμπελώνα

28,2 τόνοι / εκτάριο

Μέση απόδοση συγκομιδής

24,7 τόνοι / ώρα

Κατανάλωση καυσίμου

0,99 λίτρα / τόνο

Οινοποιείο

Riverland Vintners

Θέση δοκιμής

Αμπελώνας Chris and Shaun Devito,
Waikerie, Νότια Αυστραλία

Ημερομηνία και ώρα

21 Μαρτίου 2018 – 7:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ.,
ώρα Αδελαΐδας

(*) MOG: Βάρος ξένων υλών σε σύγκριση με το βάρος των σταφυλιών

Σταφυλοσυλλεκτική Braud
Περισσότερες από 15.000 μηχανές από το 1975

Η Braud κυκλοφόρησε την πρώτη αυτοκινούμενη σταφυλοσυλλεκτική μηχανή (Braud 1020) το 1975, αντλώντας από την τεράστια τεχνογνωσία των μηχανημάτων συγκομιδής που είχε δημιουργήσει από το 1870, έτος κατά το οποίο ο Alexandre Braud ίδρυσε την εταιρεία.

Οι μηχανές κατασκευάζονται στο γαλλικό εργοστάσιο στο Coex της Γαλλίας –Κέντρο Αριστείας της New Holland για αυτοκινούμενες συλλεκτικές–, όπου περισσότερες από 15.000 σταφυλοσυλλεκτικές Βraud έχουν παραχθεί έως σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι ένα στα δύο μηχανήματα που λειτουργούν παγκοσμίως είναι New Holland.

Οι σταφυλοσυλλεκτικές Braud πωλούνται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. «Οι σταφυλοσυλλεκτικές New Holland, μαζί με τα ειδικά τρακτέρ, επιβεβαιώνουν την παγκόσμια ηγετική μας θέση σε αυτόν τον εξειδικευμένο τομέα», δήλωσε ο Carlo Lambro, πρόεδρος της New Holland Agriculture. «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους αγρότες αδιαμφισβήτητη τεχνολογική πρωτοπορία, αποτελεσματικότητα και κερδοφορία σε καλλιέργειες οπωρώνων, αμπελώνων και άλλων ειδικών εφαρμογών – και αυτό συμβάλλει σημαντικά στη φήμη και στην αξία της μάρκας μας».