Ρεκόρ χρηματοδότησης για την τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

Ένα ποσό ρεκόρ για τις επενδύσεις σε εταιρείες διαχείρισης άνθρακα συγκέντρωσε η Carbon Clean με τη χρηματοδότηση να φτάνει στα 150 εκατ. δολάρια.

Ο γύρος χρηματοδότησης της σειράς C για τη βρετανική εταιρεία πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του αμερικανικού πετρελαϊκού γίγαντα Chevron, μαζί με μια σειρά από μεγάλους υποστηρικτές, όπως η Samsung Ventures, η Saudi Aramco Energy Ventures και η AXA Investment Managers. Οι επενδύσεις στην ευρωπαϊκή κλιματική τεχνολογία έχουν αυξηθεί σημαντικά, με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το κλίμα να έχει δεκαπλασιαστεί από 840 εκατ. λίρες το 2017 σε 8,4 δισ. λίρες το 2021.

Η Carbon Clean ειδικεύεται στη μορφή κλιματικής τεχνολογίας, τη δέσμευση άνθρακα, μια διαδικασία κατά την οποία ο πλεονάζων άνθρακας και τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διάρκεια βιομηχανικών εργασιών «παγιδεύονται» πριν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα. Η αποθήκευση συνεπάγεται με σημαντικό κόστος, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 80 έως 90 δολάρια ανά τόνο.

Η Carbon Clean, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμπιέσει το μέγεθος του απαιτούμενου εξοπλισμού και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αποθήκευσης με την ιδιόκτητη τεχνολογία της.