Ρωσία: “Δεν πρέπει να ανανεωθεί η συμφωνία για τα σιτηρά μετά την επίθεση στη γέφυρα”

Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε πως η Μόσχα δεν πρέπει να ανανεώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή που τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» — σειρά εκρήξεων στη γέφυρα.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη συγκεχυμένες, πάντως ρώσοι πολιτικοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στο Κίεβο.

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», τόνισε πως η Μόσχα πρέπει να ανταποδώσει τη νέα επίθεση στη γέφυρα καταστρέφοντας ουκρανικές υποδομές.

«Αυτό χρειάζεται να κάνουμε, όχι να συζητάμε τη συμφωνία για τα σιτηρά που βοηθά τα αφεντικά του Κιέβου και τους προϊσταμένους τους στη Δύση να γεμίζουν τις τσέπες τους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα σιτηρά μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε μέσω Telegram.

Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο δημόσια ούτε για την επίθεση στη γέφυρα, ούτε για τη συμφωνία που κλείστηκε το καλοκαίρι του 2022 ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ