Σάλλας: Πλήγμα για την Ευρώπη το Brexit, δεν ανησυχεί για την Ελλάδα

Πιστώσεις για το αγροτικό επιχειρείν στις προτεραιότητες της Παγκρήτιας

Ως ένα βαρύ πλήγμα για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία χαρακτηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ωστόσο, δε διαβλέπει μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα εκτιμώντας ότι «λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι περιορισμένες». Για το λόγο αυτό μάλιστα θεωρεί ότι «δεν δικαιολογούνται ακραίες και σπασμωδικές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά».

Αναλυτικότερα, ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας, σχολίασε στη Handelsblatt: «Η έξοδος της Βρετανίας από την  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία.»

Ενώ την Παρασκευή το πρωί επικρατούσε πανικός στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ κατά την έναρξη των συναλλαγών σημείωνε κατακόρυφη πτώση κατά σχεδόν 15 τοις εκατό, ο κ. Σάλλας δεν βλέπει για τη χώρα του μεγάλους κινδύνους λόγω του Brexit: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit εκτιμώ ότι θα είναι περιορισμένες», δήλωσε ο Σάλλας στη Handelsblatt. «Γι αυτό, θεωρώ, πως δεν δικαιολογούνται ακραίες και σπασμωδικές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά»,  συνεχίζει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης Τράπεζας  της χώρας.