Σάμος: Το κρασί μέσω προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος

Ολοκληρώθηκε το έργο: «Ψηφιακές Διαδρομές Σαμιακού Οίνου, το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της Σάμου” που αφορά στην ανάπτυξη καθώς και στο σχεδιασμό και τη δημιουργία υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής του Σαμιακού Οίνου και της ανάδειξης του ως σημαντικό πολιτιστικό πόρο της Σάμου αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας για ένα έργο που ξεκίνησε επί θητείας της κ. Χριστιάνας Καλογήρου, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την νυν Περιφερειακή Αρχή και μέσω το οποίου σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν ψηφιακές διαδρομές για το Σαμιακό κρασί, που προβάλλονται από πολλαπλά κανάλια ενημέρωσης και χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα (AR, VR).

Σκοπός του έργου είναι να απευθυνθεί στον επισκέπτη και τουρίστα της περιοχής παρέχοντας του μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές μία διαφορετική περιηγητική οινική εμπειρία και την δυνατότητα να αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις για την οινοποιητική παραγωγή της Σάμου μέσα από την διάδραση και το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναφέρεται μόνο στο οινοποιείο του ΕΟΣ αλλά και στα υπόλοιπα ιδιωτικά.

Πηγή:ertnews.gr